מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 19°c
חיפה 21°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 22°c
אשדוד 22°c
י"ט סיון התשפ"ה | 15.06.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 19°c
חיפה 21°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 22°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בד"ה: אלמנת החסיד שלא פספס ל"ג בעומר במירון

האישה החשובה והצדקנית מרת שרה רבינוביץ ע"ה, אלמנת הרה"ח הישיש רבי דוד נחמן רבינוביץ ז"ל זקן חסידי באיאן, הלכה לעולמה בגיל 94. הלוויתה תתקיים היום בצהריים משמגר בירושלים

בד"ה: אלמנת החסיד שלא פספס ל"ג בעומר במירון
נר נשמה, אילוסטרציה צילום: freepik

ברוך דיין האמת: בירושלים הלכה לעולמה האישה החשובה והצדקנית מרת שרה רבינוביץ ע"ה, אלמנת הרה"ח הישיש רבי דוד נחמן רבינוביץ ז"ל זקן חסידי באיאן, והיא בת 94 בפטירתה.

המנוחה ע"ה נולדה בי"ב טבת תרצ"א לאביה הרב החסיד רבי יהושע סמט זצ"ל, נו"נ ליהודי הקדוש מפשיסחא זיע"א ולאמה מרת לאה יוכבד ע"ה. 

בהגיעה לפרקה נישאה לבעלה הרה"ח רבי דוד נחמן רבינוביץ ז"ל מזקני וחשובי חסידי באיאן, בנו של הרה"ח רבי חנניה יוסף רבינוביץ ז"ל מחשובי חסידי באיאן בירושלים שהיה הגבאי של הקלויז - בבתי אורנשטיין.  

יחד עם בעלה בנתה את ביתה והייתה אישה צדקנית וטובת לב. בעלה שנפטר בחודש תמוז תשפ"א, היה מגיע בכל שנה לל"ג בעומר במירון, גם בשנה האחרונה שהיה כבר חלש ותשוש, בני משפחתו ניסו להניע אותו מלהגיע אך הוא לא ויתר והגיע עד לגג ההדלקה במעמד הגדול של ההדלקה בראשות האדמו"ר מבאיאן. רק שנה אחת בשנת הקורונה לא עלה למירון בל"ג בעומר. 

בחודש תמוז תשע"ג שיכלה את בנה סופר הסת"ם הרה"ח רבי שמואל רבינוביץ זצ"ל שנפטר בגיל 61 לאחר מחלה קשה.

הותירה אחריה דור ישרים מבורך, בנים, בנות, חתנים וצאצאים הממשיכים בדרכה.  

מסע הלוויה היום (ראשון) בשעה 15:00 בצהריים מבית הלוויות שמגר בירושלים, להר המנוחות שם תיטמן. 

תהא נשמתה צרורה בצרור החיים. 

ירושלים חסידות באיאן שרה רבינוביץ

 צבע אדום

art