ברק בטש: סוכנות הידיעות פארס מצטטת בכיר ביטחוני איראני, שטוען כי האיראנים מתכננים את המתקפה ״המשמעותית ביותר״ מאז החלה הלחימה.
הפתעה נעימה לשווקים: מדד המחירים לצרכן בארה"ב ירד מהתחזיות
האינפלציה בארה"ב האטה מעבר לציפיות: מדד המחירים עלה רק ב-0.2% החודש, נתון שמחזק את הסיכוי להקפאת ריבית. וול סטריט מגיבה בעליות, האג"ח מטה

מדד המחירים לצרכן בארה"ב הפתיע בירידה מהצפי: נתוני האינפלציה לחודש האחרון פורסמו היום (ג') בארצות הברית, והפתיעו את השווקים כאשר יצאו נמוכים מהתחזיות המוקדמות - סימן אפשרי להיחלשות לחצי המחירים.
הנתונים המרכזיים:
מדד המחירים לצרכן (CPI) עלה ב-0.2% בלבד לעומת צפי של 0.3%.
שיעור האינפלציה השנתי עומד כעת על 2.3%, ירידה קלה מהחודשים האחרונים.
מדד הליבה של CPI (שאינו כולל מחירי אנרגיה ומזון) עלה גם הוא ב-0.2%, מול צפי של 0.3%.
האינפלציה השנתית במדד הליבה עומדת על 2.8%.
למה זה חשוב?
מדד המחירים לצרכן (Consumer Price Index - CPI) הוא אחד המדדים החשובים ביותר לניטור אינפלציה. הוא משפיע באופן ישיר על החלטות הבנק הפדרלי בנוגע לריבית, ולכן גם על שוקי ההון, האג"ח, הדולר והנכסים הסחירים.
איך השוק מגיב?
ירידה מהצפי במדדי האינפלציה נתפסת כחיובית לשווקים – היא עשויה להעיד כי הלחץ האינפלציוני נחלש, וכך גוברים הסיכויים להקפאה או אף הורדה של הריבית בעתיד הקרוב.
נכון לפרסום הנתונים, החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט מגיבים בעליות, בעוד תשואות האג"ח האמריקאיות יורדות.
מה זה בכלל CPI ולמה זה רלוונטי?
מדד המחירים לצרכן מודד את השינוי במחירים של "סל צריכה" ממוצע – הכולל שירותים, מזון, אנרגיה ומוצרים נוספים – ונחשב לכלי המרכזי למדידת אינפלציה. עלייה במדד מצביעה על אינפלציה, וירידה עליו על דיפלציה.
לשינויים במדד CPI יש השפעה משמעותית על החלטות מוניטריות של הפדרל ריזרב ויכול לתת אור ירוק להורדת ריביות בזמן הקרוב.