מבזקים
תל אביב 29°c
באר שבע 26°c
חיפה 28°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
כ"ב סיון התשפ"ה | 18.06.2025
תל אביב 29°c
באר שבע 26°c
חיפה 28°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בסוריה חוגגים את הצהרת טראמפ: "נקודת מפנה"

בסוריה חגגו בעקבות הצהרת הנשיא דונלד טראמפ על הסרת הסנקציות. אזרח סורי: "זה מצוין, זה מה שחיכינו לו 14 שנה, תודה לאל הדברים משתפרים"

בסוריה חוגגים את הצהרת טראמפ: "נקודת מפנה"
טראמפ ובן סלמאן בארמון בריאד צילום: משרד החוץ הסעודי

הצהרתו הדרמטית של הנשיא דונלד טראמפ על הסרת הסנקציות מעל סוריה, ועל כוונתו לחדש את היחסים בין וושינגטון לדמשק - עוררה שמחה רבה בסוריה והוציאה אנשים לחגוג ברחובות. 

חגיגות נערכו בין היתר בלטקיה, בכיכר אומיה בדמשק, באידליב, טרטוס, חמה וחומס. בערוץ SyriaTV פרסמו ראיונות עם מספר תושבים אחרי ההכרזה, כך לפי "ווינט". 

אחד מהם אמר: "כולנו מחכים לחדשות שיגיעו על הסרת הסנקציות. אנחנו מקווים שהמצב ישתפר אחרי 14 שנים של סבל". מרואיין נוסף אמר: "זה מצוין, זה מה שחיכינו לו 14 שנה, תודה לאל הדברים משתפרים". 

מרואיין אחר אמר: "כל העם הסורי שמח. זו הקלה. היום זה ניצחון לסוריה, ניצחון שני. אינשאללה שהתנועה הכלכלית תחזור שוב". "הסנקציות היו על העם, המשטר לא הושפע", הבהיר מרואיין נוסף.

שר החוץ אסעד א-שיבאני הגיב אמש לנאום טראמפ ואמר: "אני מודה לסעודיה, להנהגה ולאזרחים, על המאמצים הכנים לתמוך בהסרת הסנקציות. צעד זה מייצג ניצחון של הצדק ואישור של האחדות הערבית". 

"הדיפלומטיה הסעודית הוכיחה שוב כי היא מהווה את קול ההיגיון והחוכמה באזור הערבי שלנו. התרומה להסרת הסנקציות משקפת מחויבות אמיתית לאחדותה של סוריה, יציבותה וחזרתה לתפקיד הפעיל באזור. הודות לאחינו אנחנו פותחים דף חדש ומתקדמים לכיוון עתיד ראוי עבור העם הסורי", הוסיף.

סוריה דונלד טראמפ סעודיה

 צבע אדום

art