ברק בטש: סוכנות הידיעות פארס מצטטת בכיר ביטחוני איראני, שטוען כי האיראנים מתכננים את המתקפה ״המשמעותית ביותר״ מאז החלה הלחימה.
בכיר סורי על הצטרפות להסכמי אברהם: "רוצים שלום עם כולם"
בכיר במשרד ההסברה הסורי לא שלל את האפשרות לנורמליזציה ואמר לכאן חדשות כי מדינתו חותרת לשלום במזרח התיכון: "לא רוצים מלחמה עם אף אחד"

אחרי שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ קרא לנשיא סוריה אחמד א-שרע להצטרף להסכמי אברהם במהלך פגישתם ההיסטורית, בכיר בממשל הסורי לא שלל את האפשרות, ובשיחה עם כאן חדשות, ששודרה הערב (רביעי) בתוכנית "בנימיני וגואטה" בכאן רשת ב, הוא אמר כי השלטון החדש מעוניין בשלום - כולל עם ישראל. השיחה המלאה תפורסם הערב בכאן חדשות.
הבכיר, עלי א-ריפאעי, אחראי מחלקת הדוברות של משרד ההסברה הסורי, אמר לרועי קייס, כי מדינתו חותרת לשלום במזרח התיכון: "סוריה אינה רוצה במלחמה. אנחנו רוצים שלום עם כולם, מעוניינים שהאזור יהיה יציב ואיננו רוצים במלחמה עם אף אחד".
יש לציין כי נשיא סוריה אמר במסיבת עיתונאים בצרפת בשבוע שעבר כי מדינתו מנהלת שיחות עקיפות עם ישראל דרך מתווכות על מנת להרגיע את המתיחות האזורית, ו"כדי שהעניינים לא ייצאו משליטה משני צדי הגבול".
שר החוץ של סוריה אסעד א-שיבאני התייחס למפגש בין המנהיגים מחוץ לפסגה בסעודיה ואמר כי מדובר ב"הישג לעם הסורי". בדברים שנשא טראמפ בפני מנהיגי המפרץ אחרי המפגש עם א-שרע, הוא אמר כי ממשלו יפעל כדי להרחיב את מספר המדינות החברות בהסכמי אברהם.