ארי כהן: צה״ל תקף וחיסל מוקדם יותר היום, באמצעות כלי טיס מחבל מארגון הטרור חיזבאללה במרחב חולא שבדרום לבנון.
נשיא גרמניה שתל עץ בבארי: "מה שראינו לא ימחק מזיכרוננו לעולם"
בפעם השנייה מאז פרוץ המלחמה: נשיא המדינה ונשיא גרמניה ביקרו בקיבוץ בארי. הביקור נערך על רקע תרומתו המשמעותית של הפרלמנט הגרמני עבור הקמתה המחודשת של גלריית קיבוץ בארי שנחרבה כליל במתקפת הטרור בשבעה באוקטובר

נשיא המדינה יצחק הרצוג, ביקר היום, יחד עם נשיא גרמניה פרנק-ואלטר שטיינמאייר בקיבוץ בארי, במסגרת ביקורו הממלכתי של נשיא גרמניה לציון 60 שנה לכינון היחסים הדיפלומטיים בין המדינות.
הביקור נערך על רקע תרומתו המשמעותית של הפרלמנט הגרמני עבור הקמתה המחודשת של גלריית קיבוץ בארי שנחרבה כליל במתקפת הטרור בשבעה באוקטובר 2023, ותוכננה להקמה מחדש.
תחילה, נפגשו הנשיאים לשיחה אישית עם חברי הנהלת בארי וחברי קיבוץ נוספים, חלקם שורדי טבח השבעה באוקטובר. בהמשך, השתתפו הנשיאים בטקס ברחבת הגלרייה הישנה של בארי, במהלכו הוצגה התכנית לבניית הגלריה החדשה. הטקס נחתם בנטיעת עץ על ידי נשיא המדינה ונשיא גרמניה כסמל לשיקום ולתקומה עבור קהילת בארי.

מדברי נשיא המדינה: ״אני חושב על הסמליות העצומה של האירוע הזה - 80 שנה אחרי השואה, 60 שנה לכינון היחסים עם גרמניה, בעודנו רואים פה את סימני השריפה ואנחנו יודעים שאנחנו בונים חיים- חיים של רוח ומעש, ומי שבונה אותם זה קיבוץ בארי.
בשבילנו, הסיפור של בארי הוא משהו הרבה יותר עמוק מאך ורק עוד יישוב. על כן יש להוקיר את קיבוץ בארי. על השיקום, על התעוזה ועל הרוח, יחד עם כל תושבי האזור. על הבניה מחדש, על השאיפה לחיים, על ההתמדה, הנחישות- יש להמשיך בכל הכוח ואני בעזרת ה׳ מקווה שגם נחנוך את הגלריה בקרוב וגם נראה פה ימים של שלום. בינינו ועם שכנינו. תודה רבה לקיבוץ בארי, לכל העושים במלאכה ובעזרת ה׳ נבוא ונחנוך ביחד ונפיץ אור של שלום, שלווה ותרבות לעולם כולו".
מדברי נשיא גרמניה: "לפני כמעט שנה וחצי, רעייתי ואני עמדנו כאן בקיבוץ בארי. מה שראינו אז לא ימחק מזיכרוננו לעולם — בתים שהפכו להריסות, עצים חרוכים, חפצים וצעצועי ילדים פזורים סביב. ראינו זוועה וסבל. המראות הללו חדרו עמוק אל תוך ליבנו. אך הרגשנו גם דבר נוסף — את הרצון לא לוותר. את הרצון לבנות מחדש. היום חזרנו כדי להביע את הערכתנו לאומץ שלכם ולהביע את הערצתנו כלפי הכוחות שאתם מפגינים בשיקום ובהתחדשות. ובכל זאת, הלוואי שהמצב היה שונה. לא כל החטופים שבו הביתה. המלחמה עדיין נמשכת, ורבים מכם עדיין לא יכולים לשוב לכאן.

ראינו את הגלריה לאמנות שהושמדה, וחווינו זאת כמתקפה על ערכי הקיבוץ; פתיחות, תרבות ואנושיות. לכן, הבטחנו לעזור בשיקום המקום הזה. ועדיין, אנו רחוקים מהעתיד שאליו ייחלנו. הקיבוץ עדיין אינו מיושב, הפצעים עמוקים. משפחות אבלות, ואנו ממשיכים להמתין לשובם של החטופים ולייחל לחיים ולביטחון.
585 ימים לאחר הטבח, עדיין ישנם חטופים בידי חמאס, בהם גם אזרחים גרמנים. גורלם הוא פצע פתוח. גרמניה לא תשכח אותם, ואני לא אשכח אותם. קולנו לא יידום – כל עוד הם לא שבו".