מבזקים מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הטראומה של בנט והצעדים למניעת מקרה שיקלי וסילמן

בנט ממשיך להקים את מפלגתו החדשה. הערב נחשפו חלקים מתקנון המפלגה, שמשקפים את הטראומה של בנט ממפלגתו הקודמת ואת הצעדים מרחיקי הלכת שלו כדי לשלוט במפלגה ביד רמה

הטראומה של בנט והצעדים למניעת מקרה שיקלי וסילמן
נפתלי בנט צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט ממשיך להתכונן לבחירות הבאות ולהקים את מפלגתו החדשה. הערב (רביעי) פרסם עמית סגל בחדשות 12, עד כמה רחוק הולך בנט כדי לוודא שהוא ישלוט במפלגה ביד רמה ולמנוע מקרים נוספים של עריקות כפי שקרה לו עם עמיחי שיקלי ועידית סילמן. 

לפי תקנון המפלגה החדשה של בנט, הוא יכהן כיו"ר המפלגה לפחות עד שנת 2034, הוא יקבע את זהות חברי הכנסת ואף ימנה את השרים וחברי הוועדות.

השיא: בנט ממנה את עצמו ליו"ר הסיעה בכנסת הבאה, אלא אם יבחר אחרת. יתכן שהרקע הוא טראומת פרישת סילמן שהייתה יו"ר הסיעה.

עמית סגל ציין כי מדובר בסמכויות מפליגות שכמותן אין אפילו ללפיד ולליברמן במפלגותיהם. 

לפני כשבוע נחשפו רשימת המייסדים ומטרות המפלגה שרשם לאחרונה בנט תחת השם "בנט 2026". בין המייסדים: בנט עצמו, אשתו גילת ומפקד הצוות של בנט בסיירת מטכ"ל, סא"ל במיל' גיורא לוי. 

מטרות המפלגה כפי שמופיעות באתר רשם המפלגות: 

"להשיב את הביטחון לישראל, ולשקם את אמון העם ביכולתה של ישראל להגן על גבולותיה ועל פנים הארץ בתוך יישום תפיסת ביטחון אקטיבית".

"להוביל את ישראל ברוח מייסדי המדינה ומקימי הארץ באופן שיבטיח את אחדותה, המשכיותה ושגשוגה כמדינת מופת יהודית ודמוקרטית. להזניקה כמדינה חזקה, ממלכתית, וצומחת בכל תחומי החיים, בתוך שילוב כלל אזרחיה בנשיאה בנטל הבטחוני, האזרחי והכלכלי".

נפתלי בנט עמיחי שיקלי עידית סילמן

 צבע אדום

art