רועי קייס: ערוץ אל-חדת׳ הסעודי מדווח ממקורותיו, כי סבב ראשון של מו"מ טכני ישיר בין וושינגטון וטהראן יתקיים מחר בשוויץ. המקורות הוסיפו כי השיחות בין איראן וארצות הברית יתקיימו בציריך שבשוויץ. המקורות ציינו, כי המו"מ הטכני בין איראן וארה"ב יכלול היבטים משפטיים שקשורים להסרת הסנקציות המוטלות על איראן. המקורות הבהירו, כי המו"מ הטכני בין איראן וארה"ב יכלול את סוגיית הכספים והנכסים האיראנים המוקפאים בקטר. המקורות הדגישו, כי המו"מ הטכני יכלול את סוגיית הגרעין האיראני. עוד צויין כי קטר ופקיסטן ישתתפו בשיחות ובחלק מישיבות המו"מ ישתתפו טורקיה וסעודיה. בדיווח מוזכר גם שבישיבות המו"מ שאינן פומביות ידונו בסוגיות הקשורות ללבנון וחזבאללה
שליחי הנשיא טראמפ נפגשו עם בכירי חמאס
שליחו הבכיר של הנשיא טראמפ, סטיב וויטקוף נפגש לראשונה עם בכירי חמאס בדוחה. בפגישה השתתפו מטעם חמאס ראש מועצת השורא מוחמד דרוויש, ח'ליל אל-חיה וזאהר ג'בארין
העיתון המצרי א-שורוק דיווח מפי בכיר בארגוני הטרור הפלסטיניים שסטיב וויטקוף נפגש לראשונה עם בכירי חמאס בדוחה . בפגישה השתתף השליח של טראמפ לענייני חטופים אדם בוהלר שכבר נפגש איתם בחודשים האחרונים.
בכירי חמאס שנכחו בפגישה הם ראש מועצת השורא מוחמד דרוויש, ח'ליל אל-חיה שעומד בראש צוות המשא ומתן של הארגון, וזאהר ג'בארין, מנהיג חמאס ביו"ש, כך לפי כאן חדשות.
גורם בחמאס אמר כי "האווירה בדוחה חיובית, וישנם סימני שינוי חדשים בעמדה האמריקנית בנוגע למלחמה".
שליחיו של הנשיא טראמפ סטיב ויטקוף ואדם בוהלר המריאו ישירות מישראל לקטאר, כדי להשתתף בשיחות המשא ומתן.
ויטקוף אמר למשפחות החטופים: "הנשיא טראמפ לא יסכים להתפשר על שום דבר חוץ משחרור של כל החטופים. הייתי שמח אם היינו יכולים להוציא עוד חטופים, ועוד חללים, אבל זה מה שהיה ניתן להשיג כרגע".
ויטקוף אמר כי "נתניהו היה מוכן לעשות דברים טקטיים בעזה, שאחרים סירבו לעשות. עידן בבית בגלל השת"פ אמריקני ישראלי. בניגוד למה שאומרים - אכפת לו".
