יקי אדמקר: אוי זה נפלא. מפלגת איזנקוט פרסמה הודעה לפיה אורית סטרוק התקשרה למישהו במפלגה כדי לשכנע אותה לערוק או משהו כזה. והנה זה מלמד על הלחץ של נתניהו וקחו מים קרים ובלה בלה. סטרוק פרסמה תגובה שבה הודתה כי התקשרה לטל אוחנה ממפלגת ישר אבל כדי לאחל לה בהצלחה כי הן עובדות יחד על שיקום יישובי גבול הצפון. 🤣🤣
מאות חברי קונגרס רפובליקנים קראו לטראמפ להתעקש על פירוק תוכנית הגרעין האיראנית
המחוקקים הביעו תמיכה בשיחות הגרעין עם איראן אך טענו שארה"ב לא יכולה "להרשות לעצמה" הסכם גרעין דומה לזה שנחתם תחת אובמה ב-2015
שיחות הגרעין בין ארצות הברית ואיראן מתקדמות, טראמפ אמר היום כי שני הצדדים "קרובים מאוד" להסכם גרעין. על רקע הדברים הללו, יותר מ-200 חברי קונגרס רפובליקנים, קראו לנשיא טראמפ להתעקש על פירוז מוחלט של טהרן מנשק גרעיני במכתב פומבי שפרסמו.
לפי המכתב, על איראן לוותר על יכולת העשרת האורניום שלה לחלוטין, אפילו למטרות אזרחיות. המחוקקים הביעו תמיכה בשיחות הגרעין עם איראן אך טענו שארה"ב לא יכולה "להרשות לעצמה" הסכם גרעין דומה לזה שנחתם תחת אובמה ב-2015, שלדבריהם אפשר לאיראן לקנות זמן ולהמשיך לפתח בשקט נשק גרעיני.
"היקף תוכנית הגרעין האיראנית הופך עסקה שמאפשרת לאיראן להמשיך להעשיר אורניום לבלתי אפשרית", כתבו המחוקקים.
הקריאה הפומבית של נבחרי המפלגה הרפובליקנית לטראמפ נתמכה על ידי כל הסנאטורים הרפובליקנים מלבד אחד, ועל ידי 177 חברי בית הנבחרים רפובליקנים מתוך 220.
