מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

חמין (פרווה) יפהיפה וטעים מעדשים ואפונה צבעוניים

כמה צבעים של עדשים ואפונה שיעלו ניחוח מדהים של אוכל טוב ועשיר, מלא בברזל וסידן, תחליף נהדר לאוכל בשרי - לצמחוניים ולכאלה שלא רוצים להתבשר :)

חמין (פרווה) יפהיפה וטעים מעדשים ואפונה צבעוניים
חמין פרווה צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 2 כוסות עדשים ירוקות
  • 1.5 כוסות עדשים כתומות
  • 1.5 כוסות אפונה יבשה
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום
  • תבלינים: כף שטוחה מלח, אבקת מרק, מעט פלפל שחור, כפית גדושה כורכום.

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים פרוסות שום.
  2. מוסיפים את העדשים והאפונה ומטגנים מעט יחד, מכסים במים רותחים עד לקו התכולה.
  3. מתבלים ומערבבים מעט, סוגרים את הסיר ומשאירים על אש בינונית לרתיחה למשך כחצי שעה.
  4. כשהרוטב מצטמצם והקטניות בשלות (ניתן להוסיף כוס מים רותחים לפי הצורך) מכבים את האש, מערבבים קלות ומוזגים לצלחות.

בתיאבון!

 צבע אדום

art