מבזקים מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 27°c
חיפה 21°c
ירושלים 27°c
בית שמש 27°c
בני ברק 27°c
אשדוד 27°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 27°c
באר שבע 27°c
חיפה 21°c
ירושלים 27°c
בית שמש 27°c
בני ברק 27°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אזרח ירדני חצה את הגבול - ונתפס בידי תושבי הקיבוץ

אזרח ירדני חדר לשטח ישראל והגיע עד סמוך לקיבוץ שער הגולן מבלי שהופעלו התרעות. התקרית התגלתה בזכות ערנות התושבים, שהזעיקו את כוחות הביטחון. בצה"ל מסרו כי מדובר במהגר עבודה וכי האירוע מתוחקר

אזרח ירדני חצה את הגבול - ונתפס בידי תושבי הקיבוץ
גבול ירדן צילום: מיכאל גלעדי, פלאש 90

אזרח ירדני חדר הבוקר (שבת) לשטח ישראל והגיע עד סמוך לגדר קיבוץ שער הגולן, מבלי שהופעלו התרעות כלשהן. התקרית נחשפה בזכות תושבי הקיבוץ שזיהו את החשוד והזעיקו את רכז הביטחון. בהמשך הוזעקו למקום כוחות צה"ל ומשטרה, שהעבירו את החשוד לחקירת כוחות הביטחון.

במועצה האזורית עמק הירדן הגדירו את התקרית כ"אירוע ביטחוני חמור" וציינו כי החשוד זוהה הודות לערנות של התושבים. מהמועצה נמסר כי האיש ככל הנראה חדר במהלך הלילה, מבלי שמערכות הגילוי וההתרעה התריעו ומבלי שכוחות צבא הוזעקו בזמן אמת.

ראש המועצה עידן גרינבאום וקב"ט המועצה אלברט קובי פועלים מאז שעות הבוקר מול גורמי הצבא כדי להבין כיצד התרחשה החדירה וכיצד ניתן למנוע הישנות מקרים דומים.

בני זוג שהבחינו ראשונים בחשוד סיפרו ל-ynet כי הוא לא דרש עזרה פיזית או שתייה, אלא ביקש שיתקשרו למשטרה. לדבריהם, הוא דיבר עברית שוטפת, נראה עייף, והם השיבו אותו בצל עד להגעת רכז הביטחון.

מדובר צה"ל נמסר כי החשוד, אשר זוהה הבוקר ליד אחד היישובים במרחב עמק הירדן, נתפס על ידי כוחות צה"ל והועבר להמשך טיפול בידי גורמי הביטחון. עוד נמסר כי מדובר במהגר עבודה וכי האירוע מתוחקר.

ירדן שער הגולן

 צבע אדום

art