סולימאן מסוואדה: קאאני הואשם בעבר שהוא משת״פ של ישראל. מעניין.
נתניהו ויתר על נסיעה לוותיקן, הרצוג ייצג את ישראל במקומו
בדיקות מול ממשלת איטליה והוותיקן לא סיפקו ערובות שצו המעצר הבינלאומי לא ייאכף - בלשכת רה”מ החליטו לא לקחת סיכון. נשיא המדינה יצחק הרצוג יטוס במקומו לטקס ההשבעה של האפיפיור ליאו ה-14, וייפגש עם מנהיגים מרחבי העולם

ראש הממשלה בנימין נתניהו תכנן לייצג את ישראל בטקס כניסתו לתפקיד של האפיפיור החדש, ליאו ה-14, אך נסיעתו בוטלה לאחר שלא הובטחה חסינות מהמעצר שהוצא נגדו על ידי בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, כך דווח ב׳ווינט׳.
גורמים מדיניים בכירים מסרו כי נערכו מגעים שקטים עם ממשלת איטליה בראשות ג’ורג’ה מלוני ועם הוותיקן, אך לא התקבלו התחייבויות ברורות בנוגע לאי-אכיפת הצו - ובסופו של דבר בלשכת ראש הממשלה החליטו לא לקחת את הסיכון.
במקומו של נתניהו, הממשלה אישרה את נסיעת נשיא המדינה יצחק הרצוג, שיטוס לוותיקן ביום ראשון בטיסה מיוחדת במטוס “כנף ציון”. במהלך שהותו, צפוי הרצוג להיפגש עם מנהיגים מהעולם שיגיעו גם הם לטקס, ולשוב לישראל כבר באותו ערב.
הנשיא הרצוג בירך את האפיפיור החדש לאחר השבעתו ואמר: “אני שולח לו את ברכתי מעיר הקודש ירושלים. אנו מצפים להעמיק את מערכת היחסים בין מדינת ישראל לבין הוותיקן, ולחזק את הקשר בין יהודים לנוצרים בארץ ובעולם. מי ייתן ונראה את שחרורם המיידי של כל החטופות והחטופים מעזה ותחילתה של תקופה חדשה של שלום”.
עם זאת, רקע מתוח מלווה את ביקורו של הרצוג: היחסים בין ישראל לוותיקן הידרדרו לאחר מותו של האפיפיור פרנציסקוס, שהתבטא באופן נחרץ נגד הפעולה הישראלית בעזה. ישראל נמנעה מלהגיב פומבית במשך ימים למותו, ולא שלחה נציג בכיר להלוויה - החלטה שעוררה ביקורת בינלאומית. הרצוג עצמו נעדר מהלוויה עקב השתתפותו באירוע “מצעד החיים” בפולין.
לשכת ראש הממשלה לא מסרה תגובה לפניית התקשורת בנושא.