מבזקים מבזקים +
תל אביב 29°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 29°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

איראן מציעה ברית גרעינית אזורית, אך מתעקשת על העשרה מקומית

לפי דיווחים באיראן, נציגי המשטר הסכימו במהלך השיחות להצעה האמריקנית להקים ברית אזורית לניהול הפעילות הגרעינית. מקור איראני: "אין לנו בעיה לשתף את הידע והאמצעים"

איראן מציעה ברית גרעינית אזורית, אך מתעקשת על העשרה מקומית
כור גרעיני צילום: Pixabay

גורמים באיראן טוענים כי נציגי המשטר בשיחות המשא ומתן עם ארה"ב הגיבו בחיוב להצעה שעלתה להקמת ברית אזורית לניהול פעילות גרעינית אך הבהירו כי לא יוותרו בשום קונסטלציה על העשרת אורניום מקומית. 

מקור שדיבר עם סוכנות הידיעות האיראנית "טהרן טיימס" אמר: "לאיראן אין בעיה לשתף את הידע או האמצעים שלה עם מדינות האזור". 

עוד אמר המקור: "הגבנו בחיוב להצעה, אך הבהרנו שגם אם תיווצר ברית כזו, לא נוותר על העשרה מקומית תמורת העברת אורניום מועשר ממדינה אחרת".

ביום חמישי דווח כי ארצות הברית העבירה לאיראן הצעה כתובה להסכם גרעין חדש, במסגרת מאמצים דיפלומטיים לבלימת תוכנית הגרעין הצבאית של טהראן. 

ההצעה נמסרה ביום ראשון האחרון על ידי השליח האמריקני סטיב וויטקוף לשר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י, במהלך הסבב הרביעי של שיחות הגרעין בעומאן. וויטקוף תיאר את ההצעה כ"אלגנטית וגדולה מאוד", וציין כי היא כוללת תיאור מפורט של תכנית גרעין אזרחית עבור איראן.

ליבת ההצעה האמריקנית: לאפשר לאיראן להפעיל תכנית גרעין אזרחית מבוקרת, תוך שימוש בדלק גרעיני מועשר ברמה נמוכה שיובא מחו"ל – אך ללא יכולת להעשיר אורניום בשטחה. המטרה, על פי הדיווח, היא למנוע את התפתחותה של פצצה גרעינית מבלי לפגוע בזכותה של איראן לאנרגיה גרעינית לצרכים אזרחיים.

איראן ארצות הברית (ארה"ב) הסכם הגרעין

 צבע אדום

art