איתי בלומנטל: צה"ל - על המרד בגבעתי: "בהמשך לאירוע בחטיבת גבעתי אשר התקיים מוקדם יותר היום מפקד אוגדה 162, תת-אלוף שגיב דהן ומפקד חטיבת גבעתי, אלוף-משנה נתנאל שמכה הגיעו לבסיס ומקיימים שיח עם כלל המפקדים והחיילים. החיילים אשר הובילו את האירוע אשר התרחש מוקדם יותר היום יישפטו בפניי מח״ט גבעתי ויטופלו בהתאם לחומרת מעשיהם. בשיא האירוע היו כ-100 חיילים שעזבו את המסגרת. למעט מחלקה אחת, כלל החיילים שבו לבסיס. באשר להתנהלות מפקדי הגדוד, מדובר במפקדים שלחמו בכלל הגזרות בשלוש השנים האחרות והובילו את לוחמיהם באומץ לב, אנחנו מגבים את ההחלטה לטפל באירועי צעירות ותיקות. האירוע ייתחוקר ובמסגרתו תבחן גם דרך הטיפול של המפקדים באירוע".
רבים השתתפו בהדלקה בציון רבי נחמן מברסלב לכבוד רשב"י
העסקנים באומן נערכו לקראת הגעת מתפללים רבים לאומן לל"ג בעומר, וקיימו מעמד הדלקה גדול ומכובד בחצר ציון רבינו הקדוש בליל ל"ג בעומר
לקראת ל"ג בעומר רבים נערכו מראש ויצאו לדרך לעבר העיר אומן שבאוקראינה, כדי לחגוג את הילולת רשב"י סמוך לציון הקדוש ולשפוך שיח ביום הגדול ל"ג בעומר המסוגל מאד לישועות גדולות על קברו של רבינו הקדוש זיע"א.
פעילי איחוד ברסלב באומן נערכו מראש לקראת הגעת המתפללים הרבים והתכוננו לקיים מעמד הדלקה גדול ומכובד בחצר ציון רבינו הקדוש בליל ל"ג בעומר.
מייד לאחר תפילת ערבית התאספו האורחים הרבים יחד עם תושבי אומן להדלקה הגדולה לכבוד התנא האלוקי רבי שמעון בר יוחאי בכלי שיר וריקודים לכבוד שמחת הילולת רשב"י זיע"א. מאוחר יותר התיישבו המשתתפים לסעודת הילולה גדולה.
אליהו שהגיע מישראל להילולה באומן אמר ל'בחדרי חרדים' כי הגיע דווקא לאומן בל"ג בעומר: "תמיד רציתי להיות בל"ג בעומר באומן, הייתי כמובן בראש השנה, גם יום כיפור הייתי כולל חג שבועות, אבל ל"ג בעומר עוד לא יצא לי, ברוך השם השנה הצלחתי להיות פה, מקווה להיות כאן גם בסוכות, חג שעדיין לא עשיתי באומן".







