מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
י"ז סיון התשפ"ה | 13.06.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מיקרוסופט טוענת: "עזרנו לחילוץ חטופים בעזה"

ענקית הטכנולוגיה הבהירה כי לא נמצאה כל ראיה לשימוש בפלטפורמות החברה לפגיעה בפלסטינים אך אישרה כי מיד לאחר מתקפת הטרור הקטלנית שביצע חמאס, היא העניקה תמיכה מצומצמת לממשלת ישראל, לצורך פעולות חילוץ החטופים

מיקרוסופט טוענת: "עזרנו לחילוץ חטופים בעזה"
חילוץ חטופים צילום: דובר צה"ל

תאגידי טכנולוגיה בינלאומיים מצויים תחת אש מתמשכת מצד ארגונים אנטי-ישראלים, מאז מתקפת ה-7 באוקטובר, אשר מעלים שוב ושוב טענות לשיתוף פעולה בין ענקיות ההייטק לצה"ל ולממשלת ישראל. אחד המוקדים המרכזיים לטענות אלה הוא השימוש בטכנולוגיות מתקדמות בזירה הלוחמת בעזה.

ב"וואלה" פורסם כי במהלך סוף השבוע פרסמה מיקרוסופט הצהרה רשמית שמבקשת לשים קו ברור בין האשמות לבין המציאות. על פי הודעת החברה, לא נמצאה כל ראיה לכך ששירותי הענן או הבינה המלאכותית שלה שימשו לפגיעה ישירה באזרחים פלסטינים. עם זאת, החברה אישרה כי מיד לאחר מתקפת הטרור הקטלנית שביצע חמאס, היא העניקה תמיכה מצומצמת לממשלת ישראל, לצורך פעולות חילוץ החטופים.

בהצהרה נמסר כי בעקבות פניות רבות מצד הציבור ואף מתוך שיח פנימי של עובדים, ביצעה מיקרוסופט בדיקה מעמיקה שכללה גם חוות דעת חיצונית מגוף עצמאי. תוצאות הבדיקות היו חד משמעיות - לא אותרו ממצאים המעידים על שימוש בשירותי Azure או פתרונות AI לצורך תקיפה או פגיעה באזרחים ברצועת עזה.

לצד זאת, הודתה החברה כי העניקה, תחת מגבלות הדוקות, מענה למקרים נקודתיים שביקשה ישראל, במסגרת מאמצי ההצלה של חטופים לאחר מתקפת הטרור. ההחלטות התקבלו תוך שיקול דעת ותחת פיקוח הדוק, כאשר חלק מהבקשות נדחו במפורש בהתאם לקוד האתי של מיקרוסופט, המדגיש את חשיבות השמירה על זכויות אדם.

מיקרוסופט הבהירה כי יחסיה עם משרד הביטחון בישראל אינם חריגים, ומהווים חלק מקשרים עסקיים דומים שהיא מקיימת עם ממשלות נוספות ברחבי העולם. ההתקשרויות כוללות בין היתר שירותי ענן, תוכנה, תרגום ופתרונות מקצועיים, וכל שימוש נעשה בהתאם לתנאי שימוש מחייבים ולכללי אתיקה נוקשים, במיוחד בכל הנוגע לשימוש בטכנולוגיות בינה מלאכותית.

ההצהרה הרשמית מגיעה על רקע לחצים הולכים וגוברים מצד פעילים פרו-פלסטינים ברחבי העולם, שמבקשים לכפות על חברות הטכנולוגיה ניתוק קשרים עם גורמים ישראליים. 

חילוץ חטופים מיקרוסופט עזה הייטק

 צבע אדום

art