בן יניב: שליח ארה"ב לאו"ם: איראן צריכה לוותר על תוכנית ההעשרה שלה ועל כל שאיפותיה להשיג נשק גרעיני.
ראש עיריית ניו יורק: "חמאס צריך להיות מושמד, והחטופים חייבים לחזור הביתה"
ראש עיריית ניו יורק אריק אדמס בכנס ״בשבע״ בניו יורק: “לא נבטל את הצעדה הישראלית – חמאס צריך להיות מושמד, והחטופים חייבים לחזור הביתה”. אדמס הביע הערכה לעמידות הכלכלית של ישראל ולדבריו של נגיד בנק ישראל, פרופ’ אמיר ירון, שנשא דברים בכנס

ראש עיריית ניו יורק, אריק אדמס, נאם אמש (א׳) בכנס של קבוצת ״בשבע’״ שנערך בעירו, והתייחס לקריאות לבטל את הצעדה הישראלית המסורתית במנהטן בעקבות המלחמה. לדבריו, "אנחנו לא מפחדים, לא מונעים מפחד או משנאה — ולא נבטל את הצעדה הישראלית השנתית על אף הקולות שעלו".
אדמס הביע הערכה לעמידות הכלכלית של ישראל ולדבריו של נגיד בנק ישראל, פרופ’ אמיר ירון, שנשא דברים מוקדם יותר בכנס. “דברי הנגיד היו מרשימים והעידו על יכולת האיתנות של הכלכלה הישראלית. הרבה פעמים אנשים לא מעריכים את היכולת לייצב חברה אחרי משבר. כוחה האיתן של ישראל הוא חסר תקדים - לא רק בטכנולוגיה, שהיא שותפה אסטרטגית לארה״ב, אלא גם בהתמודדות שלה עם איומי ביטחון מתמשכים".
לסיום, שלח אדמס מסר ברור: "המסר שלי הוא מלחמה ללא פשרות באנטישמיות. חמאס צריך להיות מושמד, וכל החטופים צריכים לחזור הביתה".

פרופ' אמיר ירון אמר: "הכלכלה הישראלית מאוד חזקה ובעלת כושר איתנות, זאת לצד האתגרים הרבים. ישראל צמצמה את החוב הלאומי שלה מאז מגפת הקורונה – היינו נער הפוסטר של העולם, מופת להתאוששות, ואז הגיע השביעי באוקטובר".
בהתייחס לתחזיות הצמיחה ציין כי “אנחנו משערים שהמשק יצמח בכ־3% עד 5% בשנה הקרובה, למרות המלחמה ומשבר התעריפים העולמי. יש עוד מה לשפר, אבל החדשות הטובות הן שאנחנו במסלול של צמיחה".
הנגיד התייחס גם לאינפלציה, שעמדה על 3.6%, והסביר כי רכיב מרכזי בעלייה זו הוא מחירי הטיסות. “האינפלציה עלתה ל־3.6, אך רכיב מרכזי בעלייה הזו זה מחירי הטיסות — וצריך לקחת את זה בחשבון. עלינו להיות הרבה יותר זהירים כי מדד האינפלציה גדול בהשוואה לעולם,” אמר ירון. לדבריו, יש לנקוט זהירות בפרשנות המדד ולהתמקד ברכיבים האמיתיים של יוקר המחיה
על תקציב המלחמה אמר ירון: “זה הפיל שבחדר — מצד אחד נדרשת אחריות פיסקאלית כדי לשמור על מסגרת התוצר, מצד שני עומסים כבדים של ביטחון, חינוך וחברה. צריך לתת קרדיט לממשלה – יחס החוב־תוצר נותר מתון יחסית, וב־2026 הוא יתמתן עוד יותר. זהו מסר חשוב מאוד לשוק ההון ולחברות דירוג האשראי".
ירון הוסיף כי שוק ההון הישראלי התגלה כיציב: “בשמונה באוקטובר קיבלנו החלטה לפתוח את המסחר — וזו הייתה החלטה נכונה. מאז הפסקת האש עם לבנון, הבורסה צמצמה פערים מול מדדי העולם, ובראשם ה־S&P".
בסיום התייחס לתעשיית ההייטק ואמר: “ההייטק הישראלי כיום מבוסס יותר על סייבר וחברות ביטחוניות – ולכן הוא חזק בהרבה ממה שהיה בזמן משבר הדוט קום".

גם קונסול ישראל בניו יורק אופיר אקוניס, נאם אמש (א׳) בכנס ירושלים של קבוצת ״בשבע״ בניו יורק ושלח מסר תקיף כלפי חמאס, איראן וקטאר – במקביל להתייחסות להפגנות אנטי־ישראליות ברחובות העיר.
“אנו מתאספים כאן בזמן שהחיילים הגיבורים שלנו נלחמים בחזית בעזה — נלחמים עבורנו ועבור החטופים" פתח אקוניס. “אנחנו אומרים לחמאס ולקטאר – שכל אחד מהחטופים חייבים להשתחרר. זו האחריות שלכם, ולא נפסיק עד שאחרון החטופים ישוב לביתו".
בהמשך התייחס לאויבי ישראל באזור ולשיח הציבורי בניו יורק: "אני אומר לאויבנו בעזה, באיראן ובקטאר ולכל מי ששכח את זוועות השבעה באוקטובר: שחררו אותם. האספסוף בניו יורק מתכחש לזוועות השבעה באוקטובר וצועק ברחובות העיר ‘אינתיפאדה אינתיפאדה'".
לסיום ביקר את הנהגת הרשות הפלסטינית: “עם מנהיגים כמו אבו מאזן, שלא מסוגלים לגנות את רצח צאלה זר יותר מ-48 שעות אחרי הפיגוע – המאבק שלנו מתחדד. זה מאבק על הקיום שלנו".

גם שגריר ישראל באו״ם , דני דנון, נאם בכנס ״בשבע״ בניו יורק ותקף בחריפות את גישת האו״ם, את הרעיון להקמת מדינה פלסטינית, ואת הדיווחים על מתיחות בין ישראל לארצות הברית.
"אין לי שום ציפייה מהאו״ם — ישראל וארה״ב עוקפות את המסלול ההומניטרי שהאו״ם מציע. הם מנסים להכשיל את המסלול שאנחנו מציעים, אבל הם לא יצליחו" אמר דנון.
הוא התייחס גם להצעות המדיניות שעולות בעקבות המלחמה: “הקמת מדינה פלסטינית היא מדע בדיוני שמנותק מהמציאות. אנחנו אומרים לבעלות בריתנו — הביטו מה קרה בשבעה באוקטובר. הסתכלו על חולשתה של הרשות הפלסטינית ביהודה ושומרון".
לסיום, הבהיר דנון כי התמיכה האמריקאית בישראל איתנה: “הכותרות על משבר בין ארה״ב לישראל לאחרונה הן שקר. ארצות הברית עומדת לצידנו בהשגת כל יעדי המלחמה".