מבזקים
תל אביב 25°c
באר שבע 19°c
חיפה 23°c
ירושלים 25°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
כ"ב סיון התשפ"ה | 18.06.2025
תל אביב 25°c
באר שבע 19°c
חיפה 23°c
ירושלים 25°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

שברון לב: הלכה לעולמה תמר קוץ שבנה ומשפחתו נרצחו בשבעה באוקטובר

הבוקר (שני) הלכה לעולמה תמר קוץ מכפר עזה, ממייסדות הקיבוץ, לאחר שאיבדה את בנה, כלתה ושלושת נכדיה במתקפת ה-7 באוקטובר | תמר, נפטרה בדיור המוגן אליו פונתה, בקיבוץ ספדו לתמר וסיפרו כי נפטרה משברון לב

שברון לב: הלכה לעולמה תמר קוץ שבנה ומשפחתו נרצחו בשבעה באוקטובר
קיבוץ כפר עזה, חצי שנה אחרי צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

בצער רב התקבלה היום (שני) הידיעה על פטירתה של הגברת תמר קוץ ז"ל, ממייסדות קיבוץ כפר עזה, אשר הלכה לעולמה לאחר שחוותה אובדן טראגי של בנה, כלתה ושלושת נכדיה במתקפת הטרור ב-7 באוקטובר.

קוץ, בשנות השבעים לחייה, נפטרה בבית הדיור המוגן בו שהתה לאחר פינוי הקיבוץ, כשלצדה בעלה, בני קוץ, אשר ליווה אותה עד יומה האחרון.

תמר ובני קוץ היו ממייסדי קיבוץ כפר עזה, בו בנו את ביתם וגידלו את ילדיהם. הגברת קוץ, שימשה במשך שנים רבות כגננת ומורה במוסדות החינוך בקיבוץ, הייתה דמות מרכזית ומוערכת בקהילה.

בבוקר ה-7 באוקטובר, עם תחילת מתקפת הפתע, שהו בני הזוג במרחב המוגן בביתם וניסו ליצור קשר עם בנם, אביב קוץ הי"ד ומשפחתו, אשר התגוררו בחלק אחר של הקיבוץ. מאוחר יותר התברר כי מחבלים חדרו לביתם ורצחו את כל בני המשפחה באכזריות.

בקיבוץ כפר עזה, אשר נפגע קשות במתקפה ואיבד רבים מבניו, הביעו צער עמוק על פטירתה של הגברת קוץ ז"ל. הם ספדו לתמר וסיפרו כי נפטרה משברון לב: "משפחת קוץ הייתה לב ליבו של כפר עזה. האובדן הוא לא רק של אנשים - אלא של דור שלם של אמונה, עשייה ותקווה".

כפר עזה 7 באוקטובר תמר קוץ

 צבע אדום

art