מבזקים
תל אביב 25°c
באר שבע 19°c
חיפה 23°c
ירושלים 25°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
כ"ב סיון התשפ"ה | 18.06.2025
תל אביב 25°c
באר שבע 19°c
חיפה 23°c
ירושלים 25°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

כך יחגוג טראמפ יום הולדת: טנקים מטוסי קרב ואלפי חיילים

הנשיא טראמפ מתכנן מצעד צבאי בקפיטול ביום הולדתו שעשוי לעלות 45 מיליון דולר. המצעד מתוכנן ל-14 ביוני, תאריך חגיגות 250 שנה לצבא ארה"ב. הצבא הודיע ​​כי המצעד יכלול 150 כלי רכב, 50 מטוסי קרב והשתתפות של יותר מ-6,600 חיילים

כך יחגוג טראמפ יום הולדת: טנקים מטוסי קרב ואלפי חיילים
הנשיא טראמפ בבית הלבן צילום: Photo by Molly Riley

מצעד צבאי מתוכנן בחודש הבא בארה"ב, ועשוי לעלות עד 45 מיליון דולר. המצעד צפוי לכלול כ-24 טנקים שיעברו ברחובות וושינגטון, המצעד, יתקיים ב-14 ביוני , שהוא גם תאריך חגיגות 250 שנה לצבא ארה"ב וגם יום הולדתו ה-79 של הנשיא דונלד טראמפ.

בכירים בממשל אמרו ל'ניו יורק טיימס', כי ההערכה של עלות 45 מיליון דולר,  לא כללה את הניקוי או התיקונים לכבישי וושינגטון כתוצאה מתנועת טנקים.

הצבא הודיע ​​כי המצעד יכלול 150 כלי רכב, 50 מטוסי קרב והשתתפות של יותר מ-6,600 חיילים.

אלפי החיילים שיגיעו לוושינגטון למצעד, יתגוררו בבנייני ממשלה שאינם בשימוש. הפנטגון הודיע ​​כי הם יקבלו שלוש ארוחות ביום וקצבה מיוחדת.

שר ההגנה פיט הגסת' אמר כי "המצעד נועד לכבד את הקרבתם של החיילים האמריקאים שסייעו להבטיח את עצמאותה של המדינה".

"יש הרבה דברים חסרי משמעות לחגוג, הרבה תוכניות ריאליטי ומוזיקה זבל ודברים כאלה בנטפליקס", אמר בנאום החודש. "מה דעתכם שנחזק את אנשי המבצעים המיוחדים שלנו? מה דעתכם שנכיר בצבא ובחיל הנחתים?".

אבל כמה מחוקקים דמוקרטים תיארו את המצעד המתוכנן כ"בזבזני ומוגזם". חבר הקונגרס סטיב כהן, דמוקרט מטנסי, הגיש בחודש שעבר הצעת חוק שתאסור הוצאת כספים פדרליים על מצעד צבאי בוושינגטון "שנועד בעיקר לחגוג יום הולדת, אבן דרך אישית או עניין פרטי של כל אדם, כולל הנשיא דונלד טראמפ".

ה'ניו יורק טיימס' מדווח, כי מחאות נגד המצעד מתוכננות בוושינגטון ובערים אמריקאיות אחרות. מדינות רבות, כולל סין וצפון קוריאה, מקיימות מצעדים צבאיים באופן קבוע, אך תצוגות כאלה נדירות בארצות הברית.

דונלד טראמפ יום הולדת וושינגטון

 צבע אדום

art