ספיר לפקין: באיראן טוענים: משמרות המהפכה עצרו מרגל אירופי שנכנס לאיראן בזמן המתקפה הישראלית והתחזה לתייר - לאחר שפעל בדרום-מערב איראן ואסף מידע על יעדים רגישים וחשובים
ההסכם עם הסתדרות המורים יעוכב בגלל אפליית החרדים?
בעוד מורי החינוך הממלכתי נהנים מהפחתת קיצוצים בהסכם החדש, המורים החרדים נותרו מחוץ למעגל – בשל היעדר ארגון יציג. בליכוד מנסים לתווך, אך במגזר החרדי גובר הלחץ על הנציגים לפעול ולא להסתפק בהבטחות ריקות

האם המוסדות החרדיים יוותרו שוב מאחור? ההסכם בין משרד האוצר להסתדרות המורים, שנחתם לאחר מאבק עיקש מצד המורים במערכת הממלכתית, מעורר כעת סערה גם בזירה הפוליטית - כאשר ההצבעה לאישורו מתעכבת בעקבות דרישת הנציגים החרדיים לתיקון האפליה החמורה כלפי מוסדות החינוך החרדי.
לפי ההסכם, שנחתם בין שר החינוך יואב קיש לבין יו”ר הסתדרות המורים יפה בן דויד, הופחת הקיצוץ בשכר המורים מ־3.3% ל־0.95% בלבד. אלא שההסכם חל רק על מורים המשתייכים לארגון יציג - דבר שלא קיים כיום במוסדות החינוך החרדיים, ובעקבות כך עלולים אלפי מורים חרדים להישאר מחוץ למסגרת ההגנה הכלכלית הזו.
מה עם המורים החרדים? בעוד ההסכם מהווה הקלה משמעותית עבור מורים במערכת הממלכתית, במגזר החרדי נשמעת ביקורת הולכת וגוברת על כך שדווקא הציבור החרדי - שומרי המסורת והערכים - נשאר שוב מאחור.
בשעות האחרונות, מתקיימים דיונים בין הנהלת הקואליציה לבין החרדים שמאיימים להתנגד לחוק. אך נשאלת השאלה האם יימצא פתרון ממשי או ששוב החרדים יסתפקו בהבטחות.
יצוין כי לא מדובר רק בתיקון טכני, אלא בזכויות הבסיס של אנשי חינוך חרדים, שזכאים ליחס שוויוני ולתגמול הוגן על עבודתם - כשם שכל עובד אחר במערכת.
גורם במפלגות החרדיות אמר ל׳בחדרי חרדים׳: ״בשעות הקרובות ייקבע האם יימצא פתרון אמיתי שיכלול את כלל מוסדות החינוך, או שמא נראה שוב את הציבור החרדי נאלץ להיאבק לבדו על זכויות בסיסיות, בעוד ההסכם עובר במליאה ללא תיקון מהותי״.