מבזקים מבזקים +
תל אביב 29°c
באר שבע 28°c
חיפה 29°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
כ"ד סיון התשפ"ה | 20.06.2025
תל אביב 29°c
באר שבע 28°c
חיפה 29°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ח"כ עמית הלוי הודח מוועדת החוץ והביטחון, אופיר כץ יחליף אותו

לאחר שהצביע נגד הארכת צווי 8, ח”כ הלוי הודח זמנית מהוועדה הרגישה ביותר בכנסת. בתגובה חריפה הוא יוצא נגד תכנית “מרכבות גדעון” וטוען: “כך לא מכריעים אויב”. הקואליציה מיהרה להחליפו ביושב הראש אופיר כץ

ח"כ עמית הלוי הודח מוועדת החוץ והביטחון, אופיר כץ יחליף אותו
ח"כ עמית הלוי צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

ח”כ עמית הלוי מהליכוד הודח זמנית מוועדת החוץ והביטחון של הכנסת, לאחר שהצביע בניגוד לעמדת הקואליציה נגד הארכת צווי 8 לגיוס חירום. את מקומו תפס יו”ר הקואליציה, ח”כ אופיר כץ. ההדחה מגיעה על רקע חילוקי דעות קשים בתוך הליכוד ובין גורמים בצמרת הביטחונית סביב ניהול הלחימה ברצועת עזה והמדיניות כלפי חמאס.

בתגובה למהלך, פרסם הלוי הצהרה תקיפה בה מתח ביקורת חריפה על תכנית “מרכבות גדעון”, התכנית האסטרטגית להמשך הלחימה:
“לא אותי הדיחו היום. הדיחו את קולם של אלפי קצינים וחיילים שנכונים להקרבה, שמסורים למלחמה – אבל רק למען הכרעה מלאה, רק למען ניצחון”, כתב.

לדבריו, התכנית שעל הפרק “עלולה לגבות מאיתנו מחירים איומים”, שכן היא מאפשרת, לטענתו, את המשך שלטון חמאס בשטח ובאוכלוסייה.
“לא האצבע שלי היא החשובה, אלא האצבעות, הידיים, הגוף והנפש של חיילי צה״ל”, הדגיש.

ח”כ הלוי הוסיף כי לאחר כעשרים חודשי לחימה בהם “שילמנו מחיר דמים עצום”, הוא אינו יכול לתמוך במהלך צבאי נוסף ללא הפקת לקחים משמעותית: “זו האחריות שלי ושל כל חבר כנסת לוודא שצה”ל הפיק את הלקחים לפני שהוא מצביע בעד שליחת חיילים למערכה. זו בוודאי האחריות של שר הביטחון. כל עוד אני בכנסת אמלא את תפקידי ללא מורא.”

במערכת הפוליטית רואים בצעד של הלוי איתות לבעיה רחבה יותר בתוך הליכוד, שם גוברים קולות המבקרים את התנהלות הקבינט ואת האסטרטגיה הנוכחית מול חמאס. עם זאת, הדחתו מהוועדה מסמנת גם את גבולות הגזרה שהקואליציה מוכנה להכיל.

מלחמת חרבות ברזל עמית הלוי אופיר כץ ועדת חוץ וביטחון

 צבע אדום

art