מבזקים
תל אביב 24°c
באר שבע 20°c
חיפה 23°c
ירושלים 24°c
בית שמש 24°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
כ"ב סיון התשפ"ה | 18.06.2025
תל אביב 24°c
באר שבע 20°c
חיפה 23°c
ירושלים 24°c
בית שמש 24°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בריטניה, צרפת וקנדה: נשקול סנקציות נגד ישראל בשל ההסלמה בעזה

בריטניה, צרפת וקנדה פרסמו הצהרה חריגה שבה קראו לישראל להפסיק לאלתר את פעולותיה בעזה ולאפשר הכנסת סיוע הומניטרי. המנהיגים הזהירו כי ההסלמה "בלתי מידתית", רמזו על אפשרות לסנקציות, וגינו הצהרות ישראליות על העברת אוכלוסייה בכפייה

בריטניה, צרפת וקנדה: נשקול סנקציות נגד ישראל בשל ההסלמה בעזה
פעילות כוחות צה״ל ברצועת עזה צילום: דובר צה"ל

בריטניה, צרפת וקנדה פרסמו הערב (שני) הצהרה משותפת וחריגה בחריפותה, שבה מתחו ביקורת קשה על מדיניות ישראל ברצועת עזה. המדינות קראו לישראל להפסיק לאלתר את פעולותיה הצבאיות ולהסיר את ההגבלות על הכנסת הסיוע ההומניטרי לעזה, והזהירו כי אם לא תעשה כן – הן ישקלו להטיל סנקציות ממוקדות.

בהצהרה, שפורסמה על-ידי לשכת ראש ממשלת בריטניה קיר סטרמר בשיתוף נשיא צרפת עמנואל מקרון וראש ממשלת קנדה מארק קרני, נכתב: "אנו קוראים לממשלת ישראל להפסיק מיד את פעולותיה הצבאיות ברצועת עזה ולאפשר הכנסת סיוע הומניטרי באופן מיידי, בשיתוף פעולה עם האו"ם ועל פי עקרונות הומניטריים".

המנהיגים הביעו גם דרישה מחמאס לשחרר את כל החטופים, אך הדגישו כי פעולות ישראל ברצועה עלולות להוות "הפרה של המשפט ההומניטרי הבינלאומי", בעיקר בשל חסימת הסיוע והצהרות ישראליות על גירוש תושבי עזה – שלדבריהם עלולות להתפרש כהפרה של הדין הבינלאומי.

לצד ההכרה בזכותה של ישראל להגן על עצמה, כתבו שלוש המדינות כי ההסלמה הנוכחית "בלתי מידתית", והבהירו: "לא נעמוד מנגד בעוד ממשלת נתניהו נוקטת צעדים חמורים שכאלה".

בנוגע ליהודה ושומרון, קראו המנהיגים לישראל להפסיק את הרחבת ההתנחלויות, שהוגדרו על-ידם כבלתי חוקיות וככאלה שתורמות לערעור פתרון שתי המדינות. לדבריהם, "לא נהסס לנקוט צעדים נוספים".

קנדה בריטניה צרפת מבצע מרכבות גדעון

 צבע אדום

art