יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
ישראל בלחץ: הבית הלבן ומשפחות החטופים דורשים עסקה כוללת
גורמים אמריקנים: "כולם פועלים לעסקה – רק ישראל מסרבת". משפחות: "הכישלון צורב – הזמן אוזל"
בזמן שבישראל מתחבטים אם להחזיר את משלחת המשא ומתן מקטאר, גורמים בבית הלבן הביעו תסכול חסר תקדים מהממשלה בירושלים. בשיחה עם נציגי משפחות החטופים טענו אותם גורמים כי ישראל היא "היחידה שלא פועלת לקדם עסקה כוללת". לדבריהם, בארה"ב שוררת תחושת כעס מהתנהלות ישראל בשיחות האחרונות בדוחא. "כולם פועלים לקדם עסקה – וישראל לא", אמרו.
הגורמים הדגישו: "האמריקנים עושים הכל כדי להגיע להסכם שיביא לסיום הלחימה בעזה, בהתאם להנחיית הנשיא טראמפ". הם הוסיפו כי "מנהיגים בכל העולם מבינים ומכבדים את צעדי טראמפ לקידום פתרונות לסכסוכים, אך בישראל בוחרים בדרך אחרת. לא ברורה לנו ההתעקשות הזו, שמסכנת את אזרחי ישראל".
בתוך כך, מטה משפחות החטופים תקף: "כבר 19 חודשים שהחובה המוסרית העליונה – השבת החטופים והחטופות עד האחרון שבהם – נותרת כישלון צורב ומתמשך. לא יהיה ניצחון – לא חלקי, לא מזערי ובוודאי לא מוחלט – עד השבת כל החטופים".
עוד הזהירו המשפחות: "אם ישראל לא תפעל כעת – החטופים יעמדו בסכנה חמורה, לוחמינו ישלמו מחיר כבד וישראל תשקע בבוץ העזתי, מבודדת מדינית. נגמרו התירוצים והספינים: שדרת הפיקוד של חמאס חוסלה, הארגון הובס צבאית – זה הזמן לאמץ את ההסכם, לשחרר את כל החטופים ולהציל את ישראל. זה רצון הרוב המכריע; זו הדרך היחידה לניצחון אמיתי. הזמן אוזל, העולם מסתכל – וההיסטוריה תזכור".
