וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
נהרס ביתו של מחבל שביצע פיגוע במחסום המנהרות בתחילת המלחמה
כוחות צה״ל הרסו את ביתו של המחבל שרצח את רב״ט אברהם פטנה הי"ד במהלך פעילות מבצעית במחסום המנהרות ב-16 בנובמבר 2023
כוחות צה״ל פעלו במהלך הלילה (ד') בחברון שבחטיבת יהודה, להריסת ביתו של המחבל עבד אלקאדר קואסמה.
המחבל היה חלק מחוליית המחבלים שהרגו את רב"ט אברהם פטנה הי"ד, במהלך פעילות מבצעית במחסום המנהרות ופגעו בשישה אזרחים נוספים ב-16 בנובמבר 2023. פטנה בן 20, מחיפה, היה לוחם בגדוד ארז, חיל המשטרה הצבאית.

הוריו של אברהם הי"ד סיפרו לאחר הפיגוע כי מפקדיו אמרו להם כי "הוא זיהה ראשון את חוליית המחבלים וחתר למגע. הוא מנע פיגוע גדול הרבה יותר בתוך ירושלים".
המחבלים שהגיעו ברכב מיו״ש למעבר, פתחו בירי לעבר כוחות הביטחון, כתוצאה מהפיגוע נפגעו שישה בני אדם בדרגות פציעה שונות, אחד מהם היה אברהם הי"ד. ברכב המחבלים אותרו גרזנים ותחמושת רבה. ההערכה של כוחות הביטחון היא שתכננו להגיע לירושלים - ולבצע שם פיגוע ראווה משמעותי.
מדובר צה"ל נמסר: "צה״ל ימשיך לפעול לסיכול טרור ביהודה ושומרון ולמיצוי הדין עם כל מחבל אשר פגע באזרחי ישראל ובכוחות הביטחון".
