מבזקים מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 19°c
חיפה 21°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
ט"ז כסלו התשפ"ו | 06.12.2025
תל אביב 18°c
באר שבע 19°c
חיפה 21°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

רבבות חגגו את ל”ג בעומר ב'מירון של ירושלים' – שמעון הצדיק • תיעוד

המוני משתתפים הגיעו במהלך ל”ג בעומר לציון הקדוש של שמעון הצדיק בירושלים, המכונה בפי רבים "מירון של ירושלים". במתחם פעל גם מערך הכנסת אורחים מסודר שעמד לרשות המתפללים לאורך כל שעות היממה, עם מזון עשיר ומכובד שהפעילו במקום מוסדות 'מערת שמעון הצדיק' הפועלים במקום לאורך כל השנה. צפו

רבבות חגגו את ל”ג בעומר ב'מירון של ירושלים' – שמעון הצדיק • תיעוד
ל"ג בעומר במערת שמעון הצדיק צילום: יהושע פרוכטר

המוני משתתפים הגיעו במהלך ל"ג בעומר לציון הקדוש של שמעון הצדיק בירושלים, המכונה בפי רבים "מירון של ירושלים".

האירוע התקיים בהפקה מוקפדת של יחיאל לודמיר מ’סטייל הפקות’, שדאג להתאמה מלאה של המתחם לציבור הרחב, ובפרט לילדי החלאק'ס. במתחם פעל גם מערך הכנסת אורחים מסודר שעמד לרשות המתפללים לאורך כל שעות היממה, עם מזון עשיר ומכובד.

ישראל דייטש, שמפעיל את מוסדות 'מערת שמעון הצדיק' לאורך כל השנה, אמר ל'בחדרי חרדים':
"השנה נהנו אלפים מאווירה מיוחדת של מירון בירושלים, בזכות מחשבה רבה שהקדשנו לכך שכל אחד יוכל לשמוח בשמחת הרשב"י – בהתעלות הן רוחנית והן גשמית. בעזרת ה' נמשיך לשמור על המסורת לטובת כלל הציבור".

המתפללים פקדו את הציון לאורך כל שעות הלילה והיום, כאשר במקום התקיימו הדלקות, שירה וריקודים בשמחה של מצווה ובאווירה רוחנית מרוממת.

על ארגון, סדרי ההגעה, התחזוקה והאירוח הופקדה משפחת דייטש, המחזיקה את המקום ופועלת בו במסירות במשך כל ימות השנה. 

צפו בתיעוד מסכם 

קבר שמעון הצדיק ל"ג בעומר

 צבע אדום

art