מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת גבינה אפויה בטעם שוקולד - קינוח ממכר וקל להכנה

מחפשים את הקינוח המושלם שישלב בין הקרמיות של עוגת גבינה לבין העונג של שוקולד? קבלו מתכון לעוגת גבינה אפויה בטעם שוקולד חלב – קלה להכנה, עשירה בטעמים וממכרת במיוחד. העוגה משלבת בסיס פירורי עשיר עם שכבת גבינה-שוקולד חלקה, והיא אידיאלית לאירוח או סתם לפינוק ביתי

מתכון לעוגת גבינה אפויה בטעם שוקולד - קינוח ממכר וקל להכנה
עוגת גבינה ושוקולד אפויה צילום: אפרת סיאצ'י

מתכון לעוגת גבינה אפויה בטעם שוקולד / אפרת סיאצ'י

המצרכים מתכון לעוגת גבינה אפויה בטעם שוקולד:

  • תבנית אינגליש קייק

לתחתית:

  • ⅔ כוס (90 גרם) קמח לבן
  • 1 כף מלאה (12 גרם) אבקת שוקולית
  • 1 כף (10 גרם) אבקת סוכר
  • ½ חלמון ביצה
  • ¼ כוס (60 מ"ל) שמן

למלית גבינה בטעם שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד חלב + 2 כפות חלב
  • 1 ביצה גדולה
  • ⅓ כוס (66 גרם) סוכר
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 200 גרם שמנת חמוצה 15%
  • 1.5 כפות (15 גרם) קורנפלור (או קמח רגיל)
  • 1 כף (10 גרם) אינסטנט פודינג בטעם שוקולד

אופן ההכנה לעוגת גבינה אפויה בטעם שוקולד:

הכנת התחתית:

חממו מראש את התנור ל-180 מעלות.

בקערה, מערבבים יחד את כל חומרי התחתית: קמח, שוקולית, אבקת סוכר, חלמון ושמן. מערבבים עד שתתקבל תערובת אחידה ופירורית במקצת.

מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת ומהדקים אותה היטב ובאופן אחיד לתחתית התבנית.

אופים בתנור למשך 10 דקות.

לאחר האפייה, מוציאים את התחתית ומשאירים את התנור דולק, כשהטמפרטורה מכוונת ל-170 מעלות.

הכנת מלית גבינה בטעם שוקולד:

בקערית קטנה, מניחים את קוביות שוקולד החלב יחד עם 2 כפות החלב.

ממיסים במיקרוגל במשך כ-20 שניות, מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מניחים לצינון קל.

בקערה נפרדת, טורפים את הביצה עם הסוכר (בעזרת מטרפה ידנית או כף).

מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ומערבבים היטב.

מוסיפים את הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה ומערבבים בעדינות לאיחוד.

לבסוף, מוסיפים את הקורנפלור ואינסטנט פודינג בטעם שוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

מעבירים את תערובת הגבינה מעל התחתית האפויה בתבנית.

ומכניסים את התבנית למרכז התנור (שחומם מראש ל-170 מעלות) ואופים במשך 35 דקות.

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים למשך חצי שעה נוספת, עם דלת סגורה.

מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר.

לאחר שהעוגה התקררה, עוטפים אותה ושומרים במקרר למשך 4 שעות לפחות לפני ההגשה. מומלץ להגיש את העוגה כשהיא קרה.

מפזרים מעל שוקולדים ומגישים

הערה לגרסה ללא גלוטן: לגרסה כזו, ניתן להכין תחתית מביסקוויטים ללא גלוטן (רצוי בטעם שוקולד). ערבבו 100 גרם ביסקוויטים מפוררים דק עם 60 גרם חמאה מומסת, והדקו לתחתית התבנית. אין צורך לאפות תחתית זו.

טיפ: וודאו שהשוקולד המומס לא חם מדי לפני הוספתו לתערובת הגבינה, על מנת למנוע "בישול" של הביצה.

בהצלחה רבה ובתאבון

מאת: אפרת סיאצ'י – מתכונים ב10 דקות

מתכון לעוגת גבינה מתכון חלבי מתכונים לשבועות

 צבע אדום

art