עמית סגל: זמיר החליט אתמול לקדם את גיטלמן, מראשי תנועת אחים לנשק, שהיה חלק ממהלך הסרבנות והודיע ש״לא ישרת בדיקטטורה״. גיטלמן אמור להיות תת אלוף במפקדת זרוע היבשה.
מתכון לשבועות: מרק שום קרמי עשיר – מנה ראשונה מושלמת לאירוח חלבי
לקראת חג השבועות או לכל אירוח חלבי חגיגי, קבלו מתכון ייחודי למרק שום קרמי, עשיר ומנחם, עם תוספת מפתיעה של תפוח אדמה ושמנת. המרק מומלץ להגשה כמנה ראשונה בפיזור של גבינת פרמזן
מתכון למרק שום חלבי קרמי ומושלם / אפרת סיאצ'י
המצרכים למרק שום חלבי קרמי ומושלם:
- 15 גרם חמאה / 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן קצוץ
- 20 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
- 1 תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות
- 5 כוסות מים רותחים (1.2 ליטר)
- 1/2 מיכל שמנת לבישול / שמנת מתוקה (125 מ”ל)
- 1 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
לפיזור: גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה למרק שום חלבי קרמי ומושלם:
- מחממים סיר בגודל בינוני עם 15 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים במשך כחצי דקה. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ו- 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כחצי שעה עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק עד לתערובת חלקה.
- מחזירים לאש ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מוסיפים חצי מיכל שמנת ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות.
- טועמים ומתקנים תיבול
- מוזגים את המרק לקערית הגשה ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת.
הערה: המרק טעים כשהוא חלבי ולא מומלץ לוותר על השמנת. היא מעדנת את הטעם של השום.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשר דקות
