עמית סגל: לכל מי שחושב בטעות שארצות הברית לא תיאמה עם ישראל: ב-12.4 נתן טראמפ 60 יום להגיע להסכם עם איראן היום הוא היום ה-61.
מומחי סייבר מזהירים: “לעולם אל תורידו את זה בוואטסאפ”
קובץ תמונה תמים שמתקבל בוואטסאפ – גם ממספר מוכר – עלול להכיל קוד זדוני שיפתח להאקרים גישה מלאה לטלפון, כולל סיסמאות בנקאיות, תמונות אישיות ועוד

משתמשי וואטסאפ, היזהרו: טרנד חדש ומסוכן מתפשט באפליקציית המסרים הפופולרית – והפעם באמצעות קבצי תמונה הנשלחים כ'מם מצחיק'. פעולה פשוטה כמו הורדת תמונה שנשלחה אליכם, עלולה להעניק להאקרים שליטה מלאה על המכשיר – החל בגישה לחשבון הבנק ועד לחשיפת תמונות פרטיות.
לפי דיווח שפורסם ב־Times of India, מדובר במתקפה מתוחכמת במיוחד שמנצלת את הרגלי השיתוף הנפוצים באפליקציה. המשתמש מקבל תמונה שנראית תמימה, לעיתים אף מחבר מוכר – אך בפועל מדובר בקובץ המכיל קוד זדוני שמותקן מידית עם ההורדה.
כך עובדת ההונאה:
לאחר הורדת התמונה, מותקן ברקע תוכנה זדונית (Malware או Spyware) שמאפשרת להאקרים גישה לכל התוכן בטלפון: סיסמאות לחשבונות בנק, פרטי כרטיסי אשראי, גישה לחשבונות ברשתות החברתיות ואף לתמונות וקבצים אישיים.
ישנם מקרים בהם התמונה מכילה קוד QR מוסתר שמעביר את המשתמש לאתר פישינג – אתר מזויף המדמה אתר בנק או שירות מוכר, במטרה להוציא מהמשתמש פרטים אישיים.
הסכנה מתעצמת כאשר משתמשים תמימים ממשיכים להעביר את התמונה הלאה – וכך מסייעים בהפצת ההונאה בעצמם.
כך תתמודדו עם ההונאה:
מומחי סייבר מזהירים: חובה לנקוט משנה זהירות. פראנב פאטיל, מדען נתונים בכיר בחברת אבטחת המידע AdvaRisk, מסביר: "האקרים מנצלים את אמון המשתמשים וההרגלים הנוחים באפליקציות מסרים – לכן יש להשבית את האפשרות של הורדה אוטומטית של קבצים".
הנה ההמלצות החשובות:
-
כבו את ההורדה האוטומטית של קבצים ותמונות באפליקציית וואטסאפ.
-
אל תורידו קבצים ממספרים לא מזוהים, או ממסרים שנראים חריגים גם אם הם נשלחו מחבר מוכר.
-
אל תלחצו על קישורים חשודים, גם אם הם מצורפים עם תמונה מצחיקה או קובץ תמים.
-
דווחו לוואטסאפ על כל הודעה חשודה וחסמו את השולח.