מבזקים מבזקים +
תל אביב 31°c
באר שבע 29°c
חיפה 29°c
ירושלים 31°c
בית שמש 31°c
בני ברק 31°c
אשדוד 31°c
ט"ז תמוז התשפ"ה | 12.07.2025
תל אביב 31°c
באר שבע 29°c
חיפה 29°c
ירושלים 31°c
בית שמש 31°c
בני ברק 31°c
אשדוד 31°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לסוכריות פילו קראנצ'יות במילוי גבינה מתוקה

הכירו את הקינוח המושלם לשבועות: סוכריות פילו קראנצ'יות להפליא, במילוי עשיר של גבינה מתוקה. אם אתם מחפשים דרך לשדרג את שולחן החג עם מנה מקורית שתגנוב את ההצגה, מצאתם אותה

מתכון לסוכריות פילו קראנצ'יות במילוי גבינה מתוקה
סוכריות פילו קראנצ'יות במילוי גבינה מתוקה צילום: שרה שבבו

מתכון לסוכריות פילו קראנצ'יות במילוי גבינה מתוקה / שרה שבבו

המצרכים לסוכריות פילו קראנצ'יות במילוי גבינה מתוקה:

  • 250  גרם בצק פילו
  • 100 גרם חמאה מומסת

למילוי:

  • 500 גרם גבינת שמנת
  • 100 גרם גבינה לבנה
  • 4 כפות פודינג וניל
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • תמצית וניל

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 2 טיפות תמצית מי זהר (אופציונלי)
  • פיסטוק גרוס לקישוט

אופן ההכנה לסוכריות פילו קראנצ'יות במילוי גבינה מתוקה:

  1. מפשירים את עלי הפילו לפי ההוראות.
  2. על משטח מניחים שני עלים ומברישים בחמאה מומסת.
  3. מקפלים את העלים לאקורדיון (4 קיפולים) ומשאירים שוליים מכל כיוון לסגירה
  4. מכל זוג של עלים יוצא 4 סוכריות
  5. בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית עד לאיחוד
  6. מזלפים כיפות של גבינה במרווחים וסוגרים לרול
  7. חותכים את הרול לארבעה חלקים וסוגרים את הקצוות לסוכריה
  8. בתבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים את הסוכריות בצפיפות
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 40 דקות ועד להזהבה

הכנת הסירופ:

  1. בסיר שמים סוכר, מים ותמצית מי זהר ומחממים עד להמסת הסוכר
  2. בסיום האפיה מברישים את הסוכריות בסירופ בנדיבות ומפזרים פיסטוק גרוס מלמעלה

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכונים לשבועות מתכון חלבי

 צבע אדום

art