יובל שדה: תקציב 2026 שאושר כולל קיצוץ רוחבי של 5% בתקציב של כל משרדי הממשלה. חלק מהמשרדים קיבלו תוספת ולכן לא יסבלו מהקיצוץ. המשרדים שקיבלו תוספת תקציבית כוללים את המשרד לביטחון לאומי, משרד השיכון ומשרד הפנים. תקציב מנהלת תקומה הוחרג מהקיצוץ
ישראל מפעילה תחנת מיון ניידת לטיפול בפצועים בדרום סוריה
תיעוד מבצעי: הפעלת מתקן קדמי נייד למיון וטיפול בפצועים בדרום סוריה, לצד משימת ההגנה על תושבי רמת הגולן
בשבועות האחרונים כוחות אוגדה 210 וחיל הרפואה מפעילים מתקן קדמי נייד למיון וטיפול בפצועים במרחב הכפר חצ׳ר שבדרום סוריה.
המתקן נועד לספק מענה רפואי ולתמוך באוכלוסייה הסורית-דרוזית באזור. עד כה טופלו במתקן יותר מ-500 אזרחים סורים שנזקקו לסיוע רפואי.
כוחות צה״ל ממשיכים לפעול בסוריה במטרה לשמור על ביטחון תושבי רמת הגולן ולייצר מרחב אבטחה קדמי לצד הענקת סיוע לאוכלוסייה המקומית.





