בן יניב: התפתחות מדאיגה ברקע המתיחות בין טראמפ לפוטין- סוכנות הידיעות הרוסית INTERFAX מדווחת כי סרגיי לברוב, שר החוץ הרוסי הגיע לפני זמן קצר לפיונגיאנג
החשד שמטלטל את וושינגטון: צ'אט־בוט של אילון מאסק בתוך מערכת הממשל
דיווח: מחלקת היעילות הממשלתית של מאסק (DOGE) עושה שימוש בגרסה מותאמת של Grok – הבוט שפיתח סטארט-אפ הבינה של מאסק – לצורך ניתוח נתוני ממשל, ללא אישור פורמלי. המומחים מזהירים: סיכון למידע רגיש וניגוד עניינים אפשרי

חשש כבד עולה בוושינגטון בעקבות דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס, לפיו מחלקת DOGE (Department of Government Efficiency) של אילון מאסק עושה שימוש בצ'אט־בוט Grok שפיתח סטארט-אפ הבינה המלאכותית שלו, xAI – זאת לצורכי ניתוח מידע ממשלתי רגיש, לכאורה ללא אישור רשמי.
שלושה מקורות שמעורים בפעילות הפנימית טענו כי הצוות עושה שימוש בגרסה מותאמת אישית של Grok כדי לקבל תשובות, להכין דו"חות ולבצע ניתוחי נתונים – ואף עודדו עובדים במשרד לביטחון המולדת (DHS) להשתמש בכלי.
למרות שהממשל לא אישר באופן פורמלי שימוש בצ'אט־בוט, גורמים במחלקה טענו שמדובר ביוזמה פנימית לשיפור יעילות. עם זאת, חמישה מומחי סייבר ואתיקה ממשלתית מזהירים: אם המידע שהוזן ל־Grok כלל נתונים רגישים, מדובר בהפרה חמורה של תקנות פרטיות וביטחון מידע – ואף בפתח לניגוד עניינים.
הסכנה היא שהמידע שהוזן ישמש לאימון המודל ויגיע לידי xAI – חברת הבינה של מאסק – מה שיאפשר לו לקבל יתרון תחרותי על פני ספקי AI אחרים, ואף גישה למידע חסוי בנוגע לחוזים ממשלתיים, שבהם מעורבות חברותיו טסלה ו־SpaceX.
דובר משרד לביטחון המולדת הכחיש את הדיווחים: "DOGE לא כפתה על עובדים להשתמש בשום כלי מסוים. מטרתה להיאבק בבזבוז והונאות", נמסר.
Grok, שפותח על ידי xAI והושק לראשונה דרך פלטפורמת X (לשעבר טוויטר) בבעלות מאסק, תוכנן כצ'אט־בוט מתוחכם בעל "אישיות חצופה" במכוון, במענה ל־ChatGPT מבית OpenAI. כעת, ככל הנראה הוא פועל מאחורי הקלעים גם במסדרונות הממשל – מה שמעלה לא מעט שאלות על שקיפות, פיקוח והפרדה בין הון לשלטון בעידן הבינה המלאכותית.