מבזקים מבזקים +
תל אביב 29°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 29°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הסכם גרעין חדש? בארה"ב מדווחים על היתכנות לחתימה תוך ימים

גורמים בממשל טראמפ אמרו לרשת CNN כי הסכם גרעין חדש בין ארצות הברית לאיראן עשוי להיחתם כבר בשבוע הבא, במהלך סבב השיחות הקרוב בין המדינות שצפוי להתקיים במזרח התיכון

הסכם גרעין חדש? בארה"ב מדווחים על היתכנות לחתימה תוך ימים
הנשיא טראמפ צילום: Official White House Photo by Daniel Torok

הנשיא דונלד טראמפ מאמין שהממשל "קרוב מאוד לפתרון בנוגע להסכם הגרעין עם איראן" והוא הזהיר באופן אישי את ראש הממשלה בנימין נתניהו לא לשבש את השיחות, כך דיווחה רשת CNN, זאת לאחר הדיווח אתמול כי בישראל דוחים את הדיווחים על מתיחות ועימות בין נתניהו לטראמפ עקב המגעים על הסכם הגרעין.

מקורות ישראלים אמרו אתמול ל-Ynet כי "בין ארה"ב וישראל מתקיים תיאום מאוד הדוק. בהתאם לכך, אף צד לא מתכוון להפתיע את שותפיו כיוון שהקשר בין המדינות ובין המנהיגים הוא עמוק, אינטימי ויומיומי".

מקורות המעורים בדיונים הדהדו את האופטימיות של טראמפ ואמרו ל-CNN כי הם מתקרבים להסכם רחב שעשוי להיות מושג בפגישה הבאה של ארה"ב ואיראן, ככל הנראה במדינה מזרח התיכון.

אבל החששות לגבי ישראל שתשבש את התהליך הם גבוהים. כשנשאל על דיווחים לפיהם הזהיר את נתניהו מפני שיבוש השיחות במהלך שיחת טלפון בשבוע שעבר, אמר טראמפ, "ובכן, אני רוצה להיות כנה. כן, אמרתי זאת". הוא הוסיף: "זו לא אזהרה - אמרתי שאני לא חושב שזה ראוי".

טראמפ אמר כי צוותו מנהל "דיונים טובים מאוד" עם איראן. שיחות התקיימו בשבועות האחרונים בראשות השליח המיוחד למזרח התיכון סטיב ויטקוף ובתיווך עומאן.

"כרגע, אני חושב שהם רוצים לעשות עסקה. ואם נוכל לעשות עסקה, אציל הרבה חיים", אמר טראמפ.

איראן דונלד טראמפ הסכם גרעין ארצות הברית (ארה"ב) בנימין נתניהו

 צבע אדום

art