וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
לקראת הכרעה דרמטית: הוועדה למינוי דיינים תתכנס לדון בהרכב בית הדין הרבני הגדול
הוועדה תתכנס ביום חמישי הבא בירושלים; על הפרק - מינוי 6 או 7 דיינים להרכב העליון. דרישת הרוב המיוחס צפויה לחייב דיל מוסכם בין המפלגות החרדיות והציונות הדתית
הוועדה למינוי דיינים צפויה להתכנס ביום חמישי הקרוב בבית הרבנות הראשית בירושלים, לדיון שעתיד לעצב את פניו של בית הדין הרבני הגדול לשנים הקרובות. נושא הדיון המרכזי: מינוי שישה עד שבעה דיינים לבית הדין הגדול - הערכאה הרבנית העליונה במדינת ישראל.
על פי המתווה שנרקם בין הגורמים השונים, ההרכב יתחלק שווה בשווה בין שלוש קבוצות מרכזיות:
• שליש מהדיינים יהיו ממוצא אשכנזי,
• שליש ממוצא ספרדי,
• ושליש יהיו מן הציונות הדתית.
במקרה שימונה דיין שביעי, הוא ייבחר בהסכמה מלאה בין כלל הגורמים, כדי לשמור על האיזון העדין בין המגזרים.
מינוי דיינים לבית הדין הגדול דורש רוב מיוחס של לפחות עשרה חברי ועדה ולא די ברוב רגיל - מה שמחייב את הסיעות החרדיות והדתיות-לאומיות להגיע להבנות משותפות מראש. הדרישה לרוב מוגבר מדגישה את הצורך בדיל פוליטי מוסכם, ומגבירה את הדרמה סביב ההתכנסות הצפויה.
גורמים המעורבים בתהליך אומרים כי המשא ומתן בין הצדדים בעיצומו, אך טרם גובשה רשימת מועמדים סופית שתזכה לתמיכה רחבה.
