מבזקים מבזקים +
תל אביב 25°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 25°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
כ' תמוז התשפ"ה | 16.07.2025
תל אביב 25°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 25°c
בית שמש 25°c
בני ברק 25°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

חג השבועות חלף - ההכרעה של הרבנים בדרך

גור לוחצת לממש את ההתחייבות, הרבנים צפויים להתכנס ולבחון צעדים דרמטיים - כולל אפשרות לפירוק הקואליציה

חג השבועות חלף - ההכרעה של הרבנים בדרך
חברי הכנסת של יהדות התורה צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

כפי שנקבע ערב העברת תקציב המדינה: אם עד חג השבועות לא תירשם התקדמות משמעותית בחוק הגיוס - תתקיים התכנסות של ההנהגה הרוחנית של יהדות התורה ויוכרע האם לפרוש מהממשלה או לשתק את הקואליציה לחלוטין.

ההתחייבות, שגובשה בין המנהיגים הליטאים - הגר”ד לנדו והגרמ״ה הירש - לבין האדמו”ר מגור, נועדה למנוע את פיצול הסיעה ולהביא לאחדות פנימית בזמן ההצבעה הדרמטית על התקציב.

כעת, עם פקיעת הדד-ליין וללא שום התקדמות אמיתית בנושא הגיוס - בחסידות גור דורשים לעמוד בהתחייבות. מחר או ביום רביעי הרבנים יזמנו אליהם את הח”כים לצורך עדכון וקבלת הכרעה דרמטית.

ביהדות התורה אומרים כי כפי שנראה כעת - ההכרעה הצפויה היא הגשת חוק לפיזור הכנסת או שימוש בחוק לפיזור הכנסת של האופוזיציה.

במקביל, צפויה מחר פגישת המשך בין אנשי רה”מ, נציגי המפלגות החרדיות ויולי אדלשטיין בניסיון אחרון להגיע לפריצת דרך. ביהדות התורה סקפטיים.

האדמו"ר מגור חוק הגיוס יהדות התורה

 צבע אדום

art