מבזקים מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 27°c
חיפה 21°c
ירושלים 27°c
בית שמש 27°c
בני ברק 27°c
אשדוד 27°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 27°c
באר שבע 27°c
חיפה 21°c
ירושלים 27°c
בית שמש 27°c
בני ברק 27°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

העוקץ האוקראיני: נהגי משאיות רוסים העבירו את המל"טים שחוללו שמות בבסיסי האוויר

נהגי משאית רוסים שלא חשדו במאום הביאו כטב"מים לעומק השטח הרוסי - במבצע שעליו עבדו האוקראינים לא פחות מ-18 חודשים ובו נפגע בסיס המרוחק 4,000 ק"מ משטח אוקראינה

העוקץ האוקראיני: נהגי משאיות רוסים העבירו את המל"טים שחוללו שמות בבסיסי האוויר
הכטב"מים האוקראיניים לפני המתקפה, צילום: צבא אוקראינה

שירותי הביטחון האוקראיניים ביצעו בסוף השבוע את אחת הפעולות המתוחכמות ביותר של המלחמה. 117 כטב"מים מתאבדים הוסתרו בתוך גגות של צריפי עץ, שהועמסו על משאיות והוסעו עד סמוך לבסיסים צבאיים רוסיים. עם הגעת המשאיות ליעד, נפתחו הגגות בשלט רחוק והמל"טים המריאו מתוך הצריפים.

ב-Ynet דווח, כי נהגי משאית רוסים שלא חשדו במאום הם שהביאו את הכטב"מים לעומק השטח הרוסי במבצע "קורי עכביש" שעליו עבדו האוקראינים לא פחות מ-18 חודשים ובו נפגע בסיס המרוחק 4,000 ק"מ משטח אוקראינה. לפי ערוץ הטלגרם "בזה" הרוסי, אחד הנהגים בן 55 מצ'ליאבינסק אמר כי קיבל הזמנה מיזם מאזור מורמנסק, שאמר שהוא צריך לארגן משלוח של בתים מודולריים מצ'ליאבינסק למחוז קולסקי במורמנסק.

על פי הדיווח, השניים הסכימו על מחיר, והנהג לקח את הציוד ויצא לדרך. לדבריו, בעת הנסיעה אדם לא מוכר התקשר אליו ונתן לו הוראות איפה עליו לעצור. כשהגיע לתחנת דלק ליד בסיס מורמנסק, הגג של המשאית נפתח והכטב"מים המריאו ליעדם.

אירוע דומה התרחש באירקוצק, שם גג המשאית נפתח והכטב"מים החלו במעופם ברגע שהנהג חנה בבית קפה. נהג אחר אמר לחוקרים כי גג המשאית שלו התפוצץ, ואז הכטב"מים פרצו החוצה. אחד סיפר כי זרק אבנים על החלק האחורי של המשאית בניסיון למנוע מהכטב"מים להמריא. כל המשאיות מקושרות לאדם מסתורי בשם ארטם, גבר אוקראיני, וכולן נטענו בכטב"מים בצ'ליאבינסק. כל הנהגים קיבלו הוראות בטלפון היכן בדיוק לעצור.

לשכת נשיאות אוקראינה
ראש שירות הביטחון של אוקראינה, ואסיל מאליוק עם הנשיא זלנסקי | לשכת נשיאות אוקראינה

הנשיא זלנסקי הגיב על המבצע "תוצאה מבריקה לחלוטין. שנה ושישה חודשים ותשעה ימים מתחילת התכנון ועד ליישום בפועל. הפעילות שלנו היא רחבת היקף. אנשינו שהכינו את המבצע נסוגו משטחה של רוסיה בזמן. הודיתי לגנרל מאליוק על ההצלחה הזו עבור אוקראינה. הוא הורה לשירות הביטחון של אוקראינה ליידע את הציבור על פרטי המבצע ותוצאותיו, אשר עשויים להתפרסם. כמובן, אנחנו לא יכולים לספר הכל עכשיו, אבל אלה פעולות אוקראיניות שבהחלט יהיו בספרי לימוד של מגמת היסטוריה. אוקראינה מגינה על עצמה, ובצדק גמור - אנחנו עושים הכל כדי לגרום לרוסיה להרגיש צורך לסיים את המלחמה הזו. רוסיה התחילה את המלחמה הזו, רוסיה חייבת לסיים אותה. תהילה לאוקראינה".

עוד אמר זלנסקי: "בסך הכל נעשה שימוש ב-117 רחפנים במבצע. ומספר מקביל של מפעילי רחפנים עבדו באזור. 34 אחוזים מנושאות טילי השיוט האסטרטגיים בשדות התעופה נפגעו. אנשינו פעלו באזורים שונים ברוסיה – בשלושה אזורי זמן. ואנשינו הוצאו משטחה של רוסיה ערב המבצע".

ולדימיר פוטין ולדימיר זלנסקי מלחמת אוקראינה רוסיה

 צבע אדום

art