מיכאל שמש: בדיעבד, המשבר הקואליציוני של השבוע התברר כהסחת דעת מתוזמנת היטב. דרעי, שהיה שותף כמעט לכל ההתייעצויות סביב הנושא האיראני, לא היה מאפשר את הפלת ממשלה יממה לפני תקיפה כה דרמטית. נתניהו, מצידו, ניצל את ההזדמנות בסיוע האופוזיציה: החוק לפיזור הכנסת הופל, והתפטרות גולדקנופף היא כנראה נזק אגבי משתלם.
מתכון לירקות מוקרמים ברוטב שמנת פטריות: המנה המושלמת לשבועות!
חג השבועות כבר כאן ורבים מחפשים מנות חלביות עשירות וטעימות, אין כמו שילוב מנצח של ירקות בריאים עם קרמיות הגבינה והשמנת. קבלו מתכון קל ופשוט לירקות מוקרמים בתנור, שישדרג כל שולחן חג

מתכון לירקות מוקרמים ברוטב שמנת פטריות / אפרת סיאצ'י
המצרכים לירקות מוקרמים ברוטב שמנת פטריות:
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 שן שום קצוצה
- 1/2 סלסלת פטריות טריות חצויות
- 1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות קטנות (עד 1.5 ס"מ)
- 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות קטנטנות (כ-1 ס"מ)
- 200 גרם ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים
- 200 גרם כרובית, מפורקת לפרחים קטנים
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
- 1 כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת (כ-100 גרם)
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה לירקות מוקרמים ברוטב שמנת פטריות:
- ממלאים סיר בינוני עד 2/3 גובה במים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את קוביות הבטטה ותפוח האדמה ומבשלים במשך כ-10 דקות.
- לאחר מכן, מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי והכרובית ומבשלים 5 דקות נוספות (סה"כ 15 דקות לבטטה ותפוח אדמה, ו-5 דקות לברוקולי וכרובית). מסננים את הירקות ומעבירים לתבנית האפייה.
- במקביל, מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
- מוסיפים את השום והפטריות ומבשלים כ-2 דקות.
- שופכים פנימה את השמנת המתוקה, מתבלים בכפית שטוחה של מלח ורבע כפית פלפל שחור.
- מערבבים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך כ-2 דקות נוספות, עד שהשמנת מסמיכה מעט.
- יוצקים את רוטב שמנת פטריות מעל תערובת הירקות שבתבנית ומערבבים קלות.
- מפזרים מעל באופן אחיד את הגבינה הצהובה/מוצרלה המגורדת.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על-190 מעלות ואופים במשך כ-30 דקות, או עד שהמנה מזהיבה יפה.
טיפ: ניתן להכין את תבנית הירקות והשמנת מראש, לפזר גבינה צהובה ולשמור במקרר. כחצי שעה-שעה לפני ההגשה ואופים בתנור שחומם מראש.
מאת: אפרת סיאצ'י מתכונים ב10 דקות