אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
בצה"ל מגיבים לדיווחים על הרוגים: "חשודים התקרבו לכוחות"
בחמאס דיווחו על 24 הרוגים ועשרות פצועים פלסטינים שהמתינו לפנות בוקר לחלוקת סיוע ברפיח, דובר צה"ל הכחיש את הטענות וציין כי "הורחקו חשודים"
לאחר דיווחים מטעם משרד הבריאות של חמאס בעזה על 24 הרוגים ועשרות פצועים פלסטינים שהמתינו לפנות בוקר לחלוקת סיוע "באזור אלעלם" ברפיח, בצה"ל מגיבים "כוחות צה״ל זיהו מספר חשודים הנעים לעברם תוך חריגה מצירי ההגעה. הכוחות ביצעו ירי הרחקה".
בהודעה המלאה של דובר צה״ל נמסר: "מוקדם יותר היום, במהלך תנועת ההמון על הצירים המוסדרים בדרך למתחם החלוקה, במרחק של כחצי קילומטר מהמתחם, כוחות צה״ל זיהו מספר חשודים הנעים לעברם תוך חריגה מצירי ההגעה. הכוחות ביצעו ירי הרחקה, ולאחר שלא התרחקו, בוצע ירי נוסף בסמוך לחשודים בודדים שהתקדמו לכיוון הכוחות. מוכרים דיווחים על נפגעים, פרטי האירוע בבדיקה".
עוד נמסר: "צה״ל מאפשר לחברה האזרחית האמריקאית (GHF) לפעול באופן עצמאי לחלק סיוע לתושבי עזה ולמנוע את הגעתו לידי ארגון הטרור חמאס. כוחות צה״ל לא מונעים הגעה של תושבי עזה למתחמי חלוקת הסיוע. הירי בוצע כחצי קילומטר ממתחם החלוקה לעבר חשודים בודדים שהתקרבו לעבר הכוחות באופן שסיכן אותם".
בתוך כך בעזה דיווחו כי מטוסי חיל האוויר הפילו כרוזים המורים על פינוי מחאן יונס, בהמשך לאזהרת הפינוי שצה"ל פרסם אתמול עבור תושבי האזור.
