פרמדיק מד"א ענבר גרין וחובש מד"א נפתלי הלברשטט שהגיעו לזירה ברמת גן סיפרו: "ראינו עשן שעולה מבניין עם הרס רב, שברי זכוכיות, מבין ההריסות ראינו 2 נפגעים מחוסרי הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם פציעות קשות בגופם. ביצענו בדיקות רפואיות, אך הם היו ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותם במקום"
תומך ישראל חירט וילדרס פורש מהממשלה בהולנד, שצפויה ליפול
חירט וילדרס, ממובילי הימין בהולנד ותומך מובהק של ישראל, הודיע על פרישת מפלגתו מהממשלה. הצעד עלול להוביל להפלת הקואליציה הימנית שהוקמה רק בשנה שעברה
חירט וילדרס, מנהיג הימין הניצי בהולנד ותומך מוצהר של ישראל, הודיע הבוקר (שלישי) כי החליט לפרוש מהממשלה ולפרק את הקואליציה. בכך, צפויה ממשלת הימין בהולנד להתמוטט, לאחר שווילדרס הביע לאחרונה תסכול גובר מכך שאינו מצליח לממש את הבטחותיו לבוחריו.
ההחלטה מגיעה שבוע לאחר שווילדרס חשף תוכנית לקיצוץ דרמטי בהגירה, ואיים לפרוש אם לא ייושמו הצעדים שהציע – בהם איסור מוחלט על קבלת מבקשי מקלט חדשים וגירוש רבבות מהגרים מסוריה. וילדרס, שמוביל זה שנים את המאבק נגד הגירה מוסלמית להולנד, חיזק את כוחו בבחירות בנובמבר 2023, אך לא זכה לרוב מוחלט, ונאלץ להרכיב קואליציה עם שלוש מפלגות נוספות, כשוויתר על ראשות הממשלה לטובת דיק סכוף.
במהלך החודשים האחרונים, גבר תסכולו של וילדרס מהתנהלות הקואליציה בסוגיית ההגירה. בנוסף, הוא ביקר את מדיניות הממשלה כלפי המלחמה בעזה, על רקע שינוי הגישה של הולנד והובלת שר החוץ קאספר ולדקמפ לקריאה לבטל את הסכם השותפות של האיחוד האירופי עם ישראל.
