מיכאל שמש: בדיעבד, המשבר הקואליציוני של השבוע התברר כהסחת דעת מתוזמנת היטב. דרעי, שהיה שותף כמעט לכל ההתייעצויות סביב הנושא האיראני, לא היה מאפשר את הפלת ממשלה יממה לפני תקיפה כה דרמטית. נתניהו, מצידו, ניצל את ההזדמנות בסיוע האופוזיציה: החוק לפיזור הכנסת הופל, והתפטרות גולדקנופף היא כנראה נזק אגבי משתלם.
עוגת גבינה אפויה קלאסית
העוגה הכי מבוקשת והכי נרכשת בימים אלו היא עוגת גבינה אפויה, קלאסית, רכה ועננית, הנה המתכון הכי מוצלח לעוגה הזאת!

- יש לחמם תנור ל200 מעלות.
- להצלחת גובה העוגה – יש לשמן היטב סיר ג'חנון קוטר 20 ולהכניס להקפאה.
מצרכים:
לקערה:
750 גרם גבינה 5%
2 כפות גבינת נפוליון
1 שמנת חמוצה
כפית מיץ לימון
4 כפות פודינג וניל
3 וחצי כפות קורנפלור
6 חלמונים
מצרכים להקצפה:
6 חלבונים
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את החומרים שבקערה.
- את חומרי ההקצפה מקציפים יחד, מוציאים רבע מהקצף ומערבבים יחד עם תערובת הגבינות. לאחר הטמעה מלאה, עושים זאת שוב: עוד רבע מהקצף מכניסים לתערובת הגבינות, כך עד
- שכל קצף החלבונים נטמע בתוך התערובת מבלי להשאיר גושים של חלבונים.
- מוציאים את הסיר מההקפאה ושופכים לתוכו את הבלילה. מכניסים לתנור ל -10 דקות.
- לאחר מכן פותחים את דלת התנור להוצאת אדים, סוגרים ומורידים את המעלות ל160 לאפיה של 20 דקות.
- לאחר מכן פותחים שוב את דלת התנור להוצאת אדים וסוגרים. מורידים את המעלות ל140 למשך שעה וחצי .
- בסיום האפיה פותחים את דלת התנור מעט מאוד ומשאירים את העוגה למשך חצי שעה.
- מוציאים לקירור ומחלצים מהתבנית.
- תקשטו בקצפת (או שלא..) ותהנו!!!