מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

קל להכנה: סלט חצילים קלויים בתיבול נענע, עגבניה ובצל סגול

לקלות חצילים כל אחד יודע, והאמת, לא משנה הדרך שתבחרו בה - אם תוסיפו לחציל עוד קצת נגיעות של טעם וריח, פשוט תעופו על הסלט הזה!

קל להכנה: סלט חצילים קלויים בתיבול נענע, עגבניה ובצל סגול
סלט חצילים קלויים בתיבול נענע, עגבניה ובצל סגול צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 1 עגבניה גדולה
  • 1/2 בצל סגול
  • צרור נענע
  • תיבול: מיץ לימון, מלח, שמן זית

אופן ההכנה:

  1. פורסים את החצילים ל-2 חצאים לכל אורכם ומכניסים לתנור לקלייה למשך כ-30 דקות בחום של 200 מעלות – עד להשחמה והתרככות מלאה.
  2. מעבירים את תכולת החציל לקערה ללא הקליפות.
  3. מרסקים בעזרת מזלג ומתבלים בלימון, מלח ושמן זית.
  4. קוצצים את הבצל והעגבניה לקוביות קטנות, קוצצים את הנענע ומוסיפים הכל לתוך תערובת החציל.
  5. מתבלים שוב ומערבבים מעט.
  6. מכניסים למקרר לשעה לפני ההגשה.

בתיאבון ובהצלחה!!

 צבע אדום

art