מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן

אחרי כמה ניסיונות ושינויים הגעתי למתכון המדוייק שיצא בהיר יפה מרקם קרמי, אוורירי ומושלם. העוגה שהכי יצפו לה בחג השבועות הקרב!

עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן
עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

לתחתית העוגה:

  • 150 גרם ביסקוויטים טחונים דק
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • כף גדושה פרלינה לוז (לא חובה)

חומרים לבלילה:

  • 2 שמנת נפוליאון
  • 1 שמנת חמוצה
  • 1 גבינה 9%
  • 150 גרם סוכר
  • 5 ביצים L
  • כפית משחת וניל (לא לוותר!)
  • 200 גרם שוקולד לבן מומס עם 100 גרם שמנת מתוקה.

לציפוי:

  • 1 שמנת חמוצה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 3 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה, טוחנים את הביסקוויטים ומערבבים הכל יחד. משטחים ברינג 22 קוטר לגובה חצי ס"מ – אין צורך באפיה.
  2. מקררים ועוברים להכנת הבלילה.
  3. הכנת הבלילה: מערבב את הגבינות והסוכר עד שהסוכר נמס .
  4. מסיפים את הביצים אחת אחת
  5. מוסיפים את השוקולד לבן בהדרגה ובסוף את הוניל .
  6. אופים בחום של 140 מעלות בין שעה וחצי לשעתיים עד שהשוליים מתייצבים והמרכז רוטט. מוציאים לקירור של חצי שעה.
  7. מכינים את הציפוי: מערבב את החומרים ומורחים כמעט עד סוף השוליים. מכניסים לתנור ל 5 דקות ומקררים לילה.

בתיאבון!

 צבע אדום

art