מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מחווה מרגשת: ברית ראשונה בקיבוץ בארי מאז 7 באוקטובר – זה השם שנקרא לתינוק

מורן ואיתי שאבי, ניצולי הטבח בקיבוץ בארי, ערכו אתמול את ברית המילה של בנם בקיבוץ בארי, ברית זו היא הראשונה בקיבוץ מאז 7 באוקטובר | התינוק נקרא על שם הוריה של מורן שנרצחו ועל שם חייל מילואים שהציל אותם "שלף אותנו מהשיחים, ובעיקר מצא זמן לאנושיות בתוך כל התופת"

מחווה מרגשת: ברית ראשונה בקיבוץ בארי מאז 7 באוקטובר – זה השם שנקרא לתינוק
שנה לטבח - ההרס הנורא בבארי צילום: דוב בער הכטמן

מורן ואיתי שאבי, ניצולי הטבח הנורא בקיבוץ בארי, שברו את הדממה ועשו היסטוריה כשהפכו אתמול (שלישי) את הקיבוץ המוכה למקום של תקווה וחיים: הם ערכו את ברית המילה של בנם התינוק, בר שביט, הברית הראשונה בבארי מאז מתקפת הפתע הנוראית

מורן ואיתי, יחד עם ילדיהם, חוו על בשרם את זוועות ה-7 באוקטובר. הם נאלצו להימלט מהממ"ד בביתם בבארי לאחר שמחבלים ניסו לפרוץ פנימה ועשן מחניק החל למלא את החלל.

במשך שעות ארוכות הסתתרו בני המשפחה בין העצים, כשהם נאבקים על חייהם. באותה שבת, איבדו בני הזוג בני משפחה קרובים, פצע פתוח שלעולם לא יגליד.

השם שבחרו לתינוקם החדש נושא עמו משמעות עמוקה ומרגשת. בר – על שם משפחתם של הוריה של מורן, יובל ומעין בר, שנרצחו במתקפה האכזרית. שביט – על שמו של לוחם המילואים, החייל שביט, שהיה המלאך המושיע שלהם.

"ב-7 באוקטובר הם לקחו והרסו הכול, ואנחנו בחרנו בחיים", אמר איתי שאבי ל-ynet. "שמחנו לקיים את הברית הראשונה בבית הכנסת בבארי, ובעיקר שמחים לגדל את דור הניצחון!". לדבריו, החייל שביט "שלף אותנו מהשיחים, ובעיקר מצא זמן לאנושיות בתוך כל התופת הזאת"

7 באוקטובר קיבוץ בארי

 צבע אדום

art