מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
י"ז סיון התשפ"ה | 13.06.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מושלם לימים חמים: מתכון לקינוחי שוקולד דובאי קפואים

מתכון לקינוח מיני שוקולד דובאי שישלח אתכם ישר למזרח התיכון! עם בסיס קדאיף פריך, מוס פיסטוק עשיר וציפוי שוקולד-פיסטוק מפתה, הקינוח הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי להרשים את כולם. קל להכנה וקשה להפסיק לאכול – מושלם לימים חמים!

מושלם לימים חמים: מתכון לקינוחי שוקולד דובאי קפואים
קינוחי שוקולד דובאי צילום: אסתי

מתכון לקינוח מיני שוקולד דובאי / אסתי

המצרכים לקינוח מיני שוקולד דובאי:

  • תבנית שקעים קוביות מסיליקון

לבסיס:

  • 1 חבילת שערות קדאיף
  • 3 כפות חמאה מומסת / שמן קנולה
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 2 כפות גדושות מחית פיסטוק

למוס פיסטוק:

  • 500 מל' שמנת מתוקה
  • 4 כפות פודינג וניל
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כוס חלב
  • 2 כפות גדושות מחית פיסטוק
  • פיסטוקים קלויים קצוצים
  • 3 כפות גבינה לבנה

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד לבן (לציפוי)
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • 1 כף גדושה מחית פיסטוק
  • 1 כף פיסטוקים קצוצים דק

אופן ההכנה לקינוח מיני שוקולד דובאי:

הכנת הבסיס:

  1. מערבבים הייטב 3 כוסות שערות קדאיף עם 2 כפות שמן קנולה או חמאה מומסת
  2. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה
  3. אופים בתנור בחום 180 מעלות כ 15 דקות או עד הזהבה ומערבבים מידי פעם
  4. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון .
  5. בקערה ממיסים 200 גרם שוקולד חלב ומוסיפים אליו 2 כפות גדושות מחית פיסטוק
  6. מוסיפים את שערות הקדאיף ומערבבים לאיחוד
  7. מעבירים כפית מעיסת הקדאיף לשקעים מסיליקון, דוחסים מעט ומכניסים למקפיא ל 15 דקות להתייצבות

הכנת מוס פיסטוק:

  1. מקציפים 500 מל' שמנת מתוקה עם 4 כפות פודינג וניל, 2 כפות סוכר ו 1/4 כוס חלב עד לקבלת קצפת יציבה
  2. מוסיפים לקצפת בתנועות קיפול 3 כפות גבינה לבנה, 2 כפות מחית פיסטוק ו 3 כפות פיסטוקים קלויים טחונים

הכנת ציפוי פיסטוק :

  1. ממיסים 100 גרם שוקולד לבן עם 3 כפות שמנת מתוקה
  2. מערבבים היטב ומוסיפים 1 כף גדושה מחית פיסטוק מערבבים היטב .
  3. ניתן להוסיף לציפוי כף פיסטוקים קצוצים דק (ממש לא חובה)

הרכבת הקינוחים:

  1. מזלפים בעזרת שקית זילוף את מוס הפיסטוק אל תוך שקעי הקדאיף האפוי ומישרים (הכמות מספיקה ל 2 -3 תבניות שקעים )
  2. מקפיאים לפחות שעתיים .
  3. מורחים מעט מציפוי השוקולד פיסטוק מעל כל שקע של המוס אישי
  4. מכניסים שוב להקפאה של 5 שעות לפחות. מחלצים התבנית הסיליקון ונהנים
  5. רצוי להגיש מעט קפוא

בהצלחה רבה ובתאבון

 

שוקולד דובאי מתכון לקינוח חלבי

 צבע אדום

art