מיכאל שמש: בדיעבד, המשבר הקואליציוני של השבוע התברר כהסחת דעת מתוזמנת היטב. דרעי, שהיה שותף כמעט לכל ההתייעצויות סביב הנושא האיראני, לא היה מאפשר את הפלת ממשלה יממה לפני תקיפה כה דרמטית. נתניהו, מצידו, ניצל את ההזדמנות בסיוע האופוזיציה: החוק לפיזור הכנסת הופל, והתפטרות גולדקנופף היא כנראה נזק אגבי משתלם.
מושלם לימים חמים: מתכון לקינוחי שוקולד דובאי קפואים
מתכון לקינוח מיני שוקולד דובאי שישלח אתכם ישר למזרח התיכון! עם בסיס קדאיף פריך, מוס פיסטוק עשיר וציפוי שוקולד-פיסטוק מפתה, הקינוח הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי להרשים את כולם. קל להכנה וקשה להפסיק לאכול – מושלם לימים חמים!

מתכון לקינוח מיני שוקולד דובאי / אסתי
המצרכים לקינוח מיני שוקולד דובאי:
- תבנית שקעים קוביות מסיליקון
לבסיס:
- 1 חבילת שערות קדאיף
- 3 כפות חמאה מומסת / שמן קנולה
- 200 גרם שוקולד חלב
- 2 כפות גדושות מחית פיסטוק
למוס פיסטוק:
- 500 מל' שמנת מתוקה
- 4 כפות פודינג וניל
- 2 כפות סוכר
- 1/4 כוס חלב
- 2 כפות גדושות מחית פיסטוק
- פיסטוקים קלויים קצוצים
- 3 כפות גבינה לבנה
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד לבן (לציפוי)
- 3 כפות שמנת מתוקה
- 1 כף גדושה מחית פיסטוק
- 1 כף פיסטוקים קצוצים דק
אופן ההכנה לקינוח מיני שוקולד דובאי:
הכנת הבסיס:
- מערבבים הייטב 3 כוסות שערות קדאיף עם 2 כפות שמן קנולה או חמאה מומסת
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה
- אופים בתנור בחום 180 מעלות כ 15 דקות או עד הזהבה ומערבבים מידי פעם
- מוציאים מהתנור ומניחים לצינון .
- בקערה ממיסים 200 גרם שוקולד חלב ומוסיפים אליו 2 כפות גדושות מחית פיסטוק
- מוסיפים את שערות הקדאיף ומערבבים לאיחוד
- מעבירים כפית מעיסת הקדאיף לשקעים מסיליקון, דוחסים מעט ומכניסים למקפיא ל 15 דקות להתייצבות
הכנת מוס פיסטוק:
- מקציפים 500 מל' שמנת מתוקה עם 4 כפות פודינג וניל, 2 כפות סוכר ו 1/4 כוס חלב עד לקבלת קצפת יציבה
- מוסיפים לקצפת בתנועות קיפול 3 כפות גבינה לבנה, 2 כפות מחית פיסטוק ו 3 כפות פיסטוקים קלויים טחונים
הכנת ציפוי פיסטוק :
- ממיסים 100 גרם שוקולד לבן עם 3 כפות שמנת מתוקה
- מערבבים היטב ומוסיפים 1 כף גדושה מחית פיסטוק מערבבים היטב .
- ניתן להוסיף לציפוי כף פיסטוקים קצוצים דק (ממש לא חובה)
הרכבת הקינוחים:
- מזלפים בעזרת שקית זילוף את מוס הפיסטוק אל תוך שקעי הקדאיף האפוי ומישרים (הכמות מספיקה ל 2 -3 תבניות שקעים )
- מקפיאים לפחות שעתיים .
- מורחים מעט מציפוי השוקולד פיסטוק מעל כל שקע של המוס אישי
- מכניסים שוב להקפאה של 5 שעות לפחות. מחלצים התבנית הסיליקון ונהנים
- רצוי להגיש מעט קפוא
בהצלחה רבה ובתאבון