אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
נתניהו מאשר בקולו: הפעלנו חמולות נגד חמאס, "מה רע בזה?"
ראש הממשלה בנימין נתניהו אישר לראשונה בקולו שישראל הפעילה חמולות בעזה המתנגדות לחמאס, אך תקף את ליברמן שחשף את זה: "הדלפה עבריינית"
ראש הממשלה בנימין נתניהו מתייחס הערב (חמישי) לראשונה בקולו לחשיפה של אביגדור ליברמן על כך שישראל ציידה בנשק חמולות בעזה המתנגדות לחמאס, כאשר חלקן מזוהות עם דאע"ש.
בסרטון שפרסם מביקור בעיר ירוחם, התייחס לכך ראש הממשלה וטען שאין שום צד שלא לעשות זאת: "בעצת גורמי הביטחון הפעלנו חמולות בעזה שמתנגדות לחמאס, מה רע בזה? זה רק טוב. זה מציל חיים של חיילי צה"ל".
לצד זה, נתניהו תקף בחריפות את העובדה שיו"ר ישראל ביתנו חשף את הדברים בתקשורת, וטען שהפרסום מסייע לחמאס: "הפרסום של זה עושה טוב רק לחמאס, אבל לליברמן לא אכפת. אתה חושב שיחקרו את ההדלפה העבריינית הזו?"
כמו כן, העתונאי ברוך ידיד חשף באישור הצנזורה כי מדינה ערבית מעורבת בהכשרת המליציה של יאסר אבו שבאב וכי היועץ של אבו מאזן מעורב ומפקח על הפעילות שלו.
