מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 24°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
י"ז סיון התשפ"ה | 13.06.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 24°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

טעים אש: מתכון לפטה כבד על לחמניית בריוש וריבת בצל עסיסית

חוויה קולינרית שלמה בביס אחד: פטה כבד עשיר ונימוח, מוגש על לחמניית בריוש אוורירית ומתוקה, בתוספת ריבת בצל עסיסית שמשלימה את הכל. מנה ראשונה מרשימה או ארוחת ערב משובחת

טעים אש: מתכון לפטה כבד על לחמניית בריוש וריבת בצל עסיסית
לחמנית בריוש עם פטה כבד וריבת בצל צילום: ענבר לוי

מתכון לפטה כבד על לחמניית בריוש וריבת בצל עסיסית / ענבר לוי

המצרכים לפטה כבד על לחמניית בריוש וריבת בצל עסיסית:

לפטה כבד:

  • 1/2 ק"ג כבד עוף טרי צלוי
  • 4 בצלים גדולים (לבנים)
  • 1/3 כוס שמן זית לטיגון
  • 1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות
  • 3 ביצים קשות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 1/4 כוס סילאן
  • 2 כפות יין

לריבת בצל:

  • 2 בצלים סגולים גדולים.
  • 1/4 כוס סוכר (עדיף חום לא חייב)
  • 2 כפיות רוטב בלסמי מרוכז
  • 1/2 כוס יין משובח.
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח או לפי הטעם

ללחמנית בריוש:

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 500 מל מים חמימים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס שמן רגיל

אופן ההכנה לפטה כבד על לחמנית בריוש וריבת בצל עסיסית:

  1. פורסים את הבצל לרצועות דקות
  2. מחממים 1/3 כוס שמן זית בסיר סוטאז׳.
  3. מטגנים את רצועות הבצל במשך עשרים דקות עם מכסה סגור עד שהבצל רך מאד,
  4. מוסיפים את הבטטה שחתכנו לקוביות קטנות ומטגנים עד לריכוך
  5. מערבבים ביחד עם הבצל עד שהבצל מקבל צבע שחום עמוק.
  6. מזיזים את הכל הצידה ומוסיפים את הכבד הצלוי
  7. מטבלים במלח, פלפל שחור וסילאן וצורבים אותם על להבה גבוהה במדך שתי דקות.
  8. הופכים וצורבים את הצד השני. לאחר מכן מערבבים אותם עם הבצלים והבטטה לעוד שלוש דקות ומכבים את הגז.
  9. מרתיחים ביצים במשך שבע דקות על אש גבוהה ומקררים אותם
  10. מכניסים את הכל לבלנדר ומוסיפים קצת שמן זית וטוחנים למרקם חלק.
  11. מגישים על לחמנית בריוש ומעל מזלפים ריבת בצל עסיסית

הכנת ריבת בצל:

  1. חותכים את הבצל הסגול לרצועות ארוכות
  2. במחבת חמה מטגנים עם שמן זית את רצועות הבצל כחמש דקות עד להזהבה
  3. מוסיפים פנימה את הסוכר ובוחשים עד שהסוכר נמס
  4. מוסיפים את כל שאר המצרכים ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים וזה נהפך לריבה.
  5. מכבים את הגז ומחכים להצטננות של הריבה ומגישים.

הכנת לחמניית בריוש:

  1. מניחים את השמרים וחצי מכמות המים והסוכר חמש דקות ביחד ובודקים שהשמרים פעילים.
  2. לאחר מכן מוסיפים את הקמח וכל יתר המצרכים מלבד המלח.
  3. מוסיפה לאט לאט את המים עד שנהיה בצק רך מאוד וקצת דביק
  4. מוסיפים את המלח ומתחיילים בפעולת הלישה במיקסר במשך 12 דקות
  5. מניחים את הבצק להתפחה ראשונה במשך כשעה
  6. לאח ההתפחה מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 80 גר כל כדור
  7. מכניסים לתבנית שקעים משומנת הייטב עם שמן וסוכר גיבשי, או סוכר רגיל
  8. ומניחים שוב להתפחה של 15 דקות  
  9. מורחים ומברישים על הבצק מלמעלה שמן עם דבש ומעט מים.
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים במשך כעשרים דקות( תלוי בחום התנור).
  11. מוציאים לאחר שהן קיבלו צבע יפה.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון ללחמניות פטה כבד ריבת בצל

 צבע אדום

art