סין תבנה סכר בטיבט בשווי 167 מיליארד דולר - חשש למתיחות עם הודו. סין השיקה את אחד מפרויקטי התשתית היקרים ביותר בתולדותיה - סכר בשווי 167 מיליארד דולר בטיבט, כך מדווח בלומברג.
"הספיק להגיד 'שמע ישראל' והתמוטט" - חייל משוחרר נרצח בגלל טעות בזיהוי
חייל משוחרר מכפר חיטים, נרצח אמש בטבריה מיריות, ככל הנראה עקב טעות בזיהוי. הוא פונה לבית החולים במצב אנוש ושם נקבע מותו. אימו סיפרה: "דניאל הספיק להגיד 'שמע ישראל' והתמוטט"

טרגדיה קשה אירעה אמש (ראשון) בטבריה, כאשר דניאל אסלן, חייל משוחרר בן 22 ממושב כפר חיטים שבגליל התחתון, נרצח בירי בנסיבות מחרידות, ככל הנראה בשל טעות בזיהוי.
אסלן, שיצא לחגוג יום הולדת עם בני משפחתו, עלה על קורקינט חשמלי ונורה זמן קצר לאחר מכן על ידי אלמונים. הוא פונה במצב אנוש לבית החולים פוריה, שם נלחמו הרופאים על חייו, אך נאלצו לקבוע את מותו.
אמו של דניאל, אביטל אסלן, תיארה לווינט את הרגעים הקשים שחוותה המשפחה: "הלכתי לישון, והבן הבכור התקשר ואמר לי שירו על דניאל או על האחיין שלנו בטבריה. מיד קמתי ויצאתי לבית החולים. לא נתנו לי להיכנס ואמרו לי שעובדים עליו. ואז, אחרי 23:30 בלילה, הרופאים הודיעו לנו שרוצים שרק ההורים והאחים ייכנסו לשיחה. הם אמרו לנו - 'ניסינו הכל, אבל ירו בו כדור אחד - והוא נפטר'".
האם שהייתה מוקפת בחברות בשעתה הקשה סיפרה בכאב על רגעיו האחרונים של בנה: "שמענו מהפרמדיק שדניאל הספיק עוד להגיד 'שמע ישראל' ואחרי זמן קצר התמוטט. הצוות הרפואי אמר לנו שאחרי 20 דקות הכדור עבר ללב, וכל המערכות בגוף קרסו. הרופאים אמרו שגם אם הם היו נמצאים ליד מקום הירי הם לא היו יכולים להציל אותו כי הכדור פגע בלב. אחרי שירו בו הוא עוד הספיק להגיד 'ירו בי, ירו בי'".
"בחלום הכי שחור שלי לא חשבתי שזה יכול לקרות. הוא הילד הכי טוב בעולם", סיכמה אסלן בדבריה.
גורם משטרתי אישר כי הערכת החוקרים היא שאסלן נרצח על רקע טעות בזיהוי. ההערכה מתבססת על העובדה כי המנוח היה צעיר נורמטיבי, ללא כל עבר פלילי, ושמו אינו מוכר כלל למשטרה.