אסף רוזנצוייג: דיווח ברויטרס- מדינות המפרץ לוחצות על טראמפ להמשיך את התקיפות באיראן ואפילו להגביר את הלחץ. למה זה חשוב? מפני שזה סותר את ההערכה כי אם איראן תמשיך לתקוף במדינות המפרץ הן ינסו לכפות על טראמפ לסיים את המלחמה ולחזור לשגרה. החשש המרכזי במפרציות כפי שעולה מהדיווח הוא שהמלחמה תסתיים ואיראן תישאר עם יכולת צבאית להמשיך ולאיים עליהן בעתיד, והדרישה העיקרית כעת מטראמפ היא לפגוע ביכולתה הצבאית של טהראן וביכולתה להתעצם מחדש.
הקרב על היועמ"שית מגיע לשיא: בהרב-מיארה זומנה לשימוע
שר התפוצות עמיחי שיקלי זימן את היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה לשימוע ביום שלישי הבא בפני ועדת השרים המיוחדת לצורך בחינת הדחתה: "תינתן לך אפשרות לפרוש את טענותייך וההשגות שלך בפני ועדת השרים"
שר התפוצות והמאבק באנטישמיות, עמיחי שיקלי, המשמש יו"ר ועדת השרים להחלפת היועצת המשפטית לממשלה, שלח היום (שני) זימון רשמי ליועמ"שית עו"ד גלי בהרב-מיארה לשימוע בעניינה.
במכתב שהועבר ליועמ"שית נכתב כי השימוע יתקיים ביום שלישי הבא (17 ביוני) בשעה 11:00 בבוקר, במשרד ראש הממשלה בירושלים.

בהזמנה הדגיש שיקלי כי "תינתן לך אפשרות לפרוש את טענותייך וההשגות שלך בפני ועדת השרים". השימוע נערך כחלק מהליך בחינת הדחתה של בהרב-מיארה, בהתאם להחלטות הממשלה והחלטת ועדת השרים שהוקמה לשם כך.
כזכור, אתמול (ראשון) אישרה הממשלה את הקמת ועדת השרים המיוחדת להדחת היועצת המשפטית לממשלה, אחרי ששר המשפטים הבין שלא יצליח להעביר את המהלך בוועדת גרוניס.
מוקדם יותר הבוקר שרת התחבורה מירי רגב התייחסה להדחת היועמ"שית והבהירה שהממשלה לא תקבל פסיקה של בג"ץ נגד ההליך: "אני מציעה לבג"ץ לא למשוך יותר מדי את החבל. אם הוא יגיד שלא - בהחלט יכול להיות שלא נכבד את הפסיקה".
