מיכאל שמש: בדיעבד, המשבר הקואליציוני של השבוע התברר כהסחת דעת מתוזמנת היטב. דרעי, שהיה שותף כמעט לכל ההתייעצויות סביב הנושא האיראני, לא היה מאפשר את הפלת ממשלה יממה לפני תקיפה כה דרמטית. נתניהו, מצידו, ניצל את ההזדמנות בסיוע האופוזיציה: החוק לפיזור הכנסת הופל, והתפטרות גולדקנופף היא כנראה נזק אגבי משתלם.
פוטין לא יאהב: ישראל העבירה לאוקראינה מערכות נ"מ מסוג פטריוט
ישראל העבירה לאוקראינה מערכות נ"מ מסוג פטריוט שהועברו לה במקור מארצות הברית בתחילת שנות ה-90. מדובר בפעם הראשונה שבה ישראל מאשרת פומבית כי העניקה סיוע צבאי ישיר לאוקראינה

שגריר ישראל באוקראינה, מיכאל ברודסקי, פרסם הצהרה מפתיעה כשאישר כי ישראל העבירה לאוקראינה מערכות נ"מ מסוג פטריוט שהועברו לה במקור מארצות הברית בתחילת שנות ה-90. מדובר בפעם הראשונה שבה ישראל מאשרת פומבית כי העניקה סיוע צבאי ישיר לאוקראינה.
בריאיון שהעניק לבלוגרית מריצ'קה דובנקו, אמר ברודסקי: "אלו מערכות ישראליות שהיו בשירות צה"ל בתחילת שנות ה-90. הסכמנו להעבירן לאוקראינה. לצערי, לא דיברו על כך רבות. אבל כשאומרים שישראל לא סייעה צבאית - זה פשוט לא נכון".
מערכת הפטריוט (MIM-104), שפותחה על ידי חברת Raytheon האמריקנית בסוף שנות ה-70, משמשת ליירוט טילים ומטוסים, והיא כוללת בין היתר סוללות שיגור, מערכות מכ"ם ומרכז שליטה ובקרה.
דיווחים על הגעת המערכות לאוקראינה פורסמו לפני כחודש ב"ניו יורק טיימס". איתמר אייכנר מציין ב-Ynet, כי השגריר ברודסקי למעשה אישר את אותם דיווחים, ואמר כי הטענה שישראל לא מסייעת צבאית לאוקראינה אינה נכונה. לא ברור אם הוא אמר את הדברים ברשות ובסמכות הדרג המדיני.
ישראל נמנעה מלהעביר אמצעי לחימה לאוקראינה בטענה כי קיים חשש מהתרוקנות מלאי ביטחוני, ובשל שיקולים מבצעיים שונים. ראש הממשלה בנימין נתניהו אף הביע בעבר חשש כי נשק שיימסר לקייב יגיע לידי איראן וישמש נגד ישראל. בעבר ישראל דחתה בקשות מצד קייב להעביר לה מערכות הגנה אווירית, אולם ההתקרבות ההולכת וגוברת בין מוסקבה לטהרן אולי שינתה את מאזן השיקולים.