עמית סגל: סעודיה מגנה פומבית את התקיפות הישראליות באיראן. מאחורי הקלעים סביר להניח שהם מרוצים מאוד מהעובדה שישראל עושה להם את העבודה.
נתניהו חתם – וקטאר קיבלה גישה לנשק ישראלי מתקדם
על פי פרסום ב"מעריב", מיטב החברות הביטחוניות בישראל מכרו נשק וטכנולוגיה מתקדמת למדינה המממנת את חמאס

פרסום הבוקר של בן כספית במעריב חושף כי שלוש מהחברות הביטחוניות הגדולות בישראל — אלביט, רפאל והתעשייה האווירית — חתמו על חוזים לאספקת נשק, אמצעי לחימה מתקדמים וטכנולוגיות סייבר עם מדינת קטאר. ההיקף הכספי של העסקאות נאמד במאות מיליוני דולרים, והן בוצעו כולן באישור מלא של משרד הביטחון, אפ"י וסיב"ט – אך החשוב מכל: באישור אישי של ראש הממשלה בנימין נתניהו.
לפי הדיווח, אלביט חתמה עם קטאר על חוזים בשווי של יותר ממאה מיליון דולר. רפאל חתמה על עסקאות בעשרות מיליונים, ואילו התעשייה האווירית קיימה קשרים מתמשכים עם דוחא, שכללו למעלה מ־20 ביקורים רמי דרג בדוחא, וכן ביקור רשמי של משלחת קטארית בכירה במשרדי התעשייה בישראל.

החשיפה מגיעה בעיצומה של סערת "קטארגייט" – מערך של תחקירים שעסקו בהשפעה הכלכלית והפוליטית שמפעילה קטאר במוקדי כוח בישראל, לרבות בתקשורת ובמערכת הביטחון. בתוך כך, רק אתמול פרסם עמרי מניב ב־N12 מסמכים פנימיים של חמאס, אשר מעידים כי קטאר שימשה במשך שנים כמממנת העיקרית של הארגון, תוך תיאום הדוק עם בכירי הזרוע הצבאית של חמאס בעזה ובחו"ל.
העובדה שישראל מאפשרת העברת טכנולוגיה ביטחונית כה רגישה למדינה שמואשמת בתמיכה בטרור – כולל מימון ישיר של חמאס – מעוררת שאלות כבדות משקל. כיצד מתיישבת מכירת נשק לקטאר עם קו ההסברה הרשמי של ישראל, המצביע על דוחא כמרכיב מרכזי בציר האנטי־ישראלי טהרן־עזה־אנקרה? כיצד מוסברת החתימה של נתניהו עצמו על העסקאות – בזמן שמסמכים פנימיים מצביעים על קטאר כצינור חמצן של חמאס?
במשרד הביטחון לא הגיבו לפרסום. גם לשכת ראש הממשלה שמרה על שתיקה. ככל שייחשפו פרטים נוספים על עסקאות מסוג זה, נדמה שהשאלות רק יתעצמו – וגם ההד הציבורי סביב "קטארגייט" צפוי לעלות שלב.