עמית סגל: לכל מי שחושב בטעות שארצות הברית לא תיאמה עם ישראל: ב-12.4 נתן טראמפ 60 יום להגיע להסכם עם איראן היום הוא היום ה-61.
בריטניה לפקידים שמתנגדים לישראל: "תעזבו את השירות"
כ-300 עובדים במשרד החוץ הבריטי שלחו מכתב לשר החוץ דיוויד לאמי ובו העלו חששות בנוגע להתנהלות ישראל בעזה, בתגובה נאמר להם "אתם מוזמנים להתפטר. תפקידכם לקבל את מדיניות הממשלה"

מאות פקידי ציבור במשרד החוץ הבריטי קיבלו הודעה כי הם מוזמנים להתפטר אם אינם מסכימים עם מדיניות הממשלה בנוגע לעזה. כ-300 עובדים במשרד החוץ, היושבים בבריטניה ובמשרדים בחו"ל, שלחו מכתב לשר החוץ דיוויד לאמי ובו העלו חששות בנוגע להתנהלות ישראל בעזה, כך דיווח ה-BBC.
במכתב הזהירו החותמים מפני "שותפות בפעולותיה של ישראל" והטיל ספק בהמשך מכירת הנשק של בריטניה למדינה, שני הבכירים ביותר במשרד החוץ, סר אוליבר רובינס וניק דייר, הגיבו למכתב.
"אם חילוקי הדעות שלכם עם כל היבט של מדיניות או פעולה ממשלתית לא נראים לכם, האפשרות הסופית שלכם היא להתפטר משירות המדינה. זהו מהלך מכובד", כתבו בתשובתם.
בכירי משרד החוץ טענו כי הם רוצים לראות "אתגר למדיניות", אך אמרו כי תפקידם של פקידי המדינה הוא לממש את רצון הממשלה. המכתב, שמגיע לאחר מספר מכתבים דומים אחרים לראשי שירות המדינה, נחתם ב-16 במאי, כך דיווח ה-BBC.
הפקידים התלוננו כי "בתמיכת ממשל טראמפ, ממשלת ישראל הגדירה תוכניות מפורשות להעברת אוכלוסיית עזה בכפייה". בתלונה נאמר "שישראל בסיכון להפר את החוק הבינלאומי עם פעולותיה בעזה".
דובר משרד החוץ אמר: "מאז היום הראשון, ממשלה זו יישמה בקפדנות את החוק הבינלאומי בנוגע למלחמה בעזה. אחת הפעולות הראשונות שלנו בממשלה הייתה להשעות רישיונות יצוא שיכלו לשמש את צבא ההגנה הישראלי בעזה".
"יישמנו בהצלחה את החלטת ההשעיה ואנו ממשיכים לדחות את כל בקשות הרישיון הרלוונטיות. השעינו את הייצוא הישיר של חלקי F-35 לשימוש ישראל, ואנחנו באופן מוחלט לא מייצאים פצצות או תחמושת שעלולות להגיע ללחימה בעזה".
הם הוסיפו: "תפקידם של עובדי המדינה הוא ליישם את מדיניות הממשלה של היום ולספק ייעוץ מקצועי ובלתי תלוי כפי שנקבע בקוד שירות המדינה. קיימות מערכות המאפשרות להם להעלות חששות אם יש להם כאלה".