יובל שדה: תקציב 2026 שאושר כולל קיצוץ רוחבי של 5% בתקציב של כל משרדי הממשלה. חלק מהמשרדים קיבלו תוספת ולכן לא יסבלו מהקיצוץ. המשרדים שקיבלו תוספת תקציבית כוללים את המשרד לביטחון לאומי, משרד השיכון ומשרד הפנים. תקציב מנהלת תקומה הוחרג מהקיצוץ
מטייל ישראלי נעלם על הר בהודו
סמואל ונגרינוביץ' יצא לטייל בהר הטריונד שליד דרמסאלה, מטייל שראה אותו "תנאי השטח היו קשים". שגרירות ישראל בהודו הפעילה את המשטרה המקומית
סמואל ונגרינוביץ', בן 44 מיפו, עולה חדש מארה"ב, נעדר מאז יום שישי האחרון באזור דרמסאלה שבצפון הודו. ונגרינוביץ' נראה לאחרונה במהלך טיפוס על הר הטריונד, שם המטייל האחרון שראה אותו סיפר כי הוא היה בנקודה הגבוהה ב-Snow line ורצה להתקדם לראות את הקרחונים שם, בתנאי שטח מאוד קשים.
חגי, מטייל ישראלי שפגש את סמואל, אמר ל-Ynet כי הוא אומנם עשה לא מעט מסלולים מאתגרים בעבר אבל בכל זאת מדובר בטיפוס קשה. הוא מאמין שסמואל נמצא במצוקה ומחכה לחילוץ.
ישראלים רבים בדרמסאלה, וגם חברת החילוץ של מגנוס, מנסים לאתר את סמואל. עם זאת, לדברי משפחתו, מאמצי החיפוש בגבהים האלו עולים הרבה מאוד כסף בין השאר עבור שכירת מסוק ודורשים לא מעט משאבים, ולסמואל לא היה ביטוח.
שגרירות ישראל בהודו הפעילה את המשטרה המקומית, וגם הרב של בית חב"ד בדרמקוט נרתם לסייע והוציא קבוצת מחפשים לאזור.
