מבזקים מבזקים +
תל אביב 29°c
באר שבע 26°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 29°c
באר שבע 26°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

נשיא ארגנטינה במליאה: "ארגנטינה עומדת לצידכם בימים קשים אלה"

נשיא ארגנטינה חבייאר מיליי במליאת הכנסת: "אחיי ואחיותיי, ארגנטינה עומדת לצידכם בימים קשים אלה. למרבה הצער לא ניתן לומר את אותו הדבר לגבי חלק גדול מהקהילה הבין לאומית שעוברת מניפולציה על ידי המחבלים. נעביר את השגרירות לירושלים"

נשיא ארגנטינה במליאה: "ארגנטינה עומדת לצידכם בימים קשים אלה"
הנשיא נואם צילום: דוברות הכנסת

נשיא ארגנטינה חאבייר מיליי, הצהיר הערב (רביעי) בישיבה מיוחדת של מליאת הכנסת לרגל ביקורו בישראל, כי ארצו תעביר את השגרירות לירושלים בשנה הבאה.

נשיא ארגנטינה חבייאר מיליי במליאת הכנסת: "לכבוד הוא לי לבקר בהארץ הדגולה הזו וזה בהחלט כבוד גדול להיות הנשיא הראשון של ארגנטינה שיש לו הזכות לנאום בכנסת.

עם מתקפת החמאס ב-7.10 נפל העם בישראל קרבן לאכזריות הגדולה ביותר ב-80 השנים האחרונות. אנחנו רואים את צל האנטישמיות חוזר אפילו למדינות המערביות. הלקחים ההומניטריים שחשבנו שלעולם לא ישכחו הלכו ונשחקו. חשבנו ששמנו קץ לברבריות אבל הטרגדיה של ה-7.10 העירה אותנו מהחלום הזה.

אנו הארגנטינאים חווינו זאת ממקור ראשון בשגרירות הישרלית בשנות ה-90 שבהם נהרגו 114 אנשים. ב-7.10 251 בני אדם נחטפו בהם 21 אזרחים אמריקאים, יש 4 אזרחים ארגנטינאים שעדיין בשבי ואנחנו נמשיך לתבוע את שחרורם.

המערב ניצב במבחן כשסוגים שונים של ברבריות תוקפות אותו, המערב מורעל מבפנים על ידי ברבריות של תנועת הרלטביזם ששיבשה את המוסר שלנו. כמו אותה  פעילת אקלים שהפכה להיות שכירת חרב עבור קצת יחס מהתקשורת, וטוענת שחטפו אותה בזמן שיש באמת חטופים בתת תנאים אנושיים בעזה. 

הנקודה היא שהאופן בו העקרונות המוסריים הבסיסים הושחתו מפלסת את הדרך לטרור כי זה מעניק לגיטימציה לשיטות של טרוריסטים חסרי מצפון. איך העולם מאפשר לארגון טרור רצחני להמשיך להחזיק אזרחים חפים משפע כבני ערובה. כאשר שני הצדדים הם הטוב והרע אין פה שום שוויון מוסרי. ארגניטינה תשמיע את קולה ותגן על עמים שרוצים להגן על התרבות המערבית. 

אמרתי עוד בתחילת כהונתי שאני מחשיב את ישראל וארה"ב כשתי השותפות האסטרטגיות העיקריות שלנו. אנחנו בעבר חברנו לעריצים, לחוסר סובלנות ודיכוי כי זה היה הכיוון שרצו להוביל את המדינה, אבל אנחנו בחרנו בחופש וערכים מערביים ודמוקרטיים.

העובדה שאנחנו חולקים את אותם אידאלים הופכת אותנו לשותפים. הממשל שלנו מאשש את הזכות של ישראל להגן על עצמה. אנחנו לא היססנו להכריז על החמאס כארגון טרור ובשנת 2026 אנחנו נעביר את השגרירות שלנו לירושלים. מחר אנחנו נחתום על מזכר בנושא חופש ודמוקרטיה והמאבק בטרור ואנטישמיות.

אחיי ואחיותיי ארגנטינה עומדת לצידכם בימים קשים אלה. לרבה הצער לא ניתן לומר את אותו הדבר לגבי הרבה מהקהילה הבין לאומית שעוברת מניפולציה על ידי המחבלים והופכים את הקורבנות לפוגעים. חשוב להבין שאנחנו בעיצומו של קרב בין הטוב לרע והתחלנו להפסיד בקרב הזה כשהתחלנו לא להבחין בין השניים.

הקהילה הבין לאומית חייבת בדחיפות להתחבר מחדש למצפן המוסרי שלה. כדי להחליט צריך רק להסתכל על העובדות מצד אחד הטרור הברברי שרק הורג והורס ומהצד השני המעוז היחיד באזור שבו יש חופש ודמוקרטיה.

ארגנטינה עוברת יציאת מצרים משלה, היא משחררת את עצמה אחרי 100 שנים של עבר פוליטי, היא הפכה להיות אחת המדינות עם נטל המס הגדול בעולם. הממשל לשנו ירש מעל 50% עוני. הם בחרו באדם חדש שהיה אווטסיידר לפוליטיקה כדי שיוביל את האומה. נבחרנו כדי להפוך את ארגנטינה למדינה חופשית יותר ולא נשקוט עד שנעשה זאת.

ראש הממשלה בנימין נתניהו נאם ואמר: "חאבייר, אתה חבר אמיתי. כשהוא הגיע למשרד שלי רצנו לחבק אחד את השני. שנינו התעוררנו עם כאב גרון. יש שאלה מהותית מי הדביק את מי? אני אומר שהדבקנו אחד את השני. אנחנו מדביקים אחד את השני גם בידידות ברמה האישית וגם בין המדינות".

"אני רוצה להודות לך על כל הפעולות החשובות שאתה עושה בפורומים בינלאומיים. אתה משנה שם את ההצבעה של ארגנטינה מקצה לקצה. עשרות שנים לא ידענו דבר כזה - ושיתוף הפעולה בין המדינות שלנו הולך ומתחזק, והביקור הזה יחזק אותו עוד יותר. 12,000 קילומטרים מפרידים בין ארגנטינה לכנסת - אבל על המרחק הזה מפצה קרבת הלבבות".

נתניהו אמר עוד: "זה 20 חודשים אנחנו נלחמים במפלצות האדם שטבחו, חטפו, ערפו ב-7 באוקטובר 2023. לנוכח התוקפנות האכזרית וחסרת התקדים הזאת, אמרת במילים ברורות אנחנו לצידכם במערכה מול כוחות החושך. תודה שאתה עומד לצידנו במערכה נגד כוחות החושך. זו מלחמה צודקת מאין כמוה. אנשי הטרור הארורים מבקשים להחזיר אותנו לחשכת ימי הביניים. אני יכול להבטיח ידידי, שאנחנו בישראל נוסיף להילחם בהם בכל העוצמה האפשרית ובכל העוצמה הנדרשת. אתה מכריז שהצדק עם ישראל - ללא סייג. אתה אומר בעצם שהטוב הוא הטוב, הרע הוא הרע - והטוב חייב למגר את הרע".

ראש האופוזיציה יאיר לפיד אמר למיליי כי "אתה מגיע אלינו אחרי הטבח הגדול ביותר ביהודים, אחרי השואה. הילדים שלנו חטופים במנהרות של עזה והעולם כרגיל מאשים אותנו. את המלחמה בעזה אפשר להפסיק מחר. אם חמאס יניח את נשקו, לא תהיה מלחמה. אם חמאס ייצא מעזה ילדים לא ימותו. למה העולם דורש מישראל להפסיק מלחמה שלא התחלנו בה? למה העולם אינו דורש מחמאס להפסיק להילחם?".

לפיד דיבר בספרדית, ואמר: "היות שראש הממשלה אינו יודע ספרדית אני יכול לגלות לך בסוד שאנחנו לא מסכימים על שום דבר כמעט אבל יש שני דברים שעליהם אנחנו מסכימים. שליהודים יש זכות להגן על עצמם, ושההחברות והתמיכה שלך בישראל מרגשת את כולנו, ואנחנו מברכים אותך בבואך לארץ הקודש".

שר החוץ גדעון סער כתב: "תודה לך הנשיא על הודעתך החשובה בכנסת להעביר את שגרירות ארגנטינה לירושלים, בירתה הנצחית של ישראל. זהו ביטוי לחברות האמת בין ארגנטינה לישראל וגם לגישתך הערכית והאמיצה כמנהיג. עם ישראל מצדיע לך היום".

ארגנטינה חאבייר מיליי ירושלים יאיר לפיד מלחמת חרבות ברזל חמאס בנימין נתניהו

 צבע אדום

art